Багаті теж плакатимуть

Багаті теж плакатимуть

Як казав Стівен Кінг, диктатори — нудні. І просто кохаються у своїй нудності. Звичайно, Черновецький — ніякий не диктатор, хоча заявка про те, що Олесь Довгий — «наступний мер», дечого варта. Наш мер думає, що він — Путін, а секретар Київради — Медведєв. Але нехай. Вкотре зізнавшись у любові до бабусь (тема «заюзана» до нудоти!), Черновецький вдруге заанонсував, що обкладе податком багатіїв, аби ті сплачували в міську казну навіть за «шнурки від Бріоні». З цього приводу столичний голова проведе референдум — «УМ» уже писала про таку ідею, яка наразі почала набувати більш конкретних обрисів. Тому декілька слів по темі.

Зіпсували острів

Зіпсували острів

Національний екологічний центр України заявляє, що останнім часом на території заповідника «Жуків острів» велися незаконні гідронамивні роботи, які завдали шкоди на десять тисяч гривень. Цю інформацію підтверджують і прокуратура Голосіївського району Києва, і Державна екологічна інспекція. Мали місце і гідронамив, і пошкодження водного об’єкта, і порушення природоохоронного законодавства, каже керівник Державної екологічної інспекції Олександр Сушко. Порушників правоохоронці не затримали, проте наразі активно займаються встановленням їхніх осіб.

Бурулькоборці

Бурулькоборці

Сайт КМДА повідомляє цікаві цифри: виявляється, щодня на ловлю небезпечних для перехожих бурульок виходять 63 бригади по три–п’ять осіб у кожній. Вони чистять лід на дахах будівель, а всього в Києві — 5 тисяч 34 будинки, які мають шатрову покрівлю. У зимовий період під час танення снігу на конструкціях таких покрівель утворюються бурульки.

Всі статті рубрики