НОВИНИ ПЛЮС

21.01.2009

Президент має право керувати МЗС

КС визнав конституційним Указ Президента Віктора Ющенка від 4 червня 2008 року про необхідність узгодження з главою дер­жави кандидатур на посадах у Міністерстві закордонних справ і Дипломатичній академії при МЗС. У рішенні КС відзначається, що «встановлений в указі порядок попереднього узгодження кандидатур на зазначені в цьому акті глави держави посади варто розглядати як один зі способів реалізації Президентом конституційних повноважень зі здійснення керівництвом зовнішньополітичної діяльності держави».

Медведчук судиться за газ

Екс–лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук просить суд зобов’язати народних депутатів від Партії регіонів Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна спростувати інформацію про його причетність до газового конфлікту зі своїми корисливими інтересами. Позов подано позавчора. Водночас прес–служба Медведчука не уточнила, до якого саме суду спрямовано скаргу.

16 січня екс–лідер СДПУ(о) також вимагав, щоб Бойко й Льовочкін спростували інформацію, ніби фірма Медведчука і Бакая намагається прийти на місце «Росукренерго» у розрахунках між Росією й Україною. «Регіоналам» надавалося для цього три дні.