Севастополь — Крим — Росія — суд

21.01.2009

Служба безпеки Укра­їни завершила досудов­е слідство у кримінальній справі щодо активіс­тів об’єднання «Народний фронт «Сева­стополь — Крим — Росія». Справу було порушено за статтею про зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. Матеріали розслідування разом із обвинувальним висновком направлено до суду, повідомила вчора на брифінгу речник СБУ Марина Остапенко.

Як уже повідомляла «УМ», підставою для кримінального переслідування стала січнева (річної давнини) прес–конференція активістів організації «Севастополь—Крим—Росія». Тоді вони поширили прес–реліз із закликами до відторгнення від України Криму й Севастополя. За справою проходить шестеро активістів «СКР», але кримінальні обвинувачення висунуті двом — сімферопольцю Валерію Подьячому (координатору організації) та Семену Клюєву з Євпаторії.

Також Остапенко розповіла, що за цією ж «сепаратистською» статтею пред’явлено звинувачення лідерові руху «Донецька республіка», він перебуває на підписці про невиїзд.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Учора з нагоди 18–ї річниці референдуму про автономію Криму на півострові відбулася низка політичних акцій. У Сімферополі представники Російської громади Криму, Партії регіонів, Блоку Вітренко «Народна опозиція», партій «Союз» і «Руський блок» зібралися біля будівлі парламенту, щоб вимагати розширення прав АРК. Учасники мітингу також виступили за єдність Республіки з Росією.

«Республіка Крим... завжди прагнутиме до відновлення повномасштабного державно–політичного союзу України з Російською Федерацією», — йдеться в резолюції, ухваленій на мітингу.