Холокост палестинців

Холокост палестинців

Рада безпеки ООН із четвертої спроби вчора вночі нарешті прийняла резолюцію, якою вимагає негайного припинення збройних дій у Секторі Газа та повного виведення ізраїльських військ. За цю резолюцію під номером 1860 проголосували 14 із 15 членів Ради безпеки. Цього разу США не вдалися до права вето, а просто утрималися при голосуванні. Текст резолюції приготували британські експерти, а потім арабські країни внесли до нього деякі поправки. США, Франція та Велика Британія спочатку пропонували прийняти лише заяву стосовно ізраїльсько–палестинського конфлікту, але арабські країни наполягли на резолюції, яка буде зобов’язучою з правової точки зору для всіх країн–членів ООН, включно з Ізраїлем. Резолюція «засуджує будь–яке насилля та агресію, скеровані проти цивільного населення, та всі акти тероризму».

Ґулі, набиті в досвіді

Ґулі, набиті в досвіді

З першого січня Чехія перебрала від Франції на наступні півроку головування в ЄС. Це перша з країн колишнього Варшавського договору, якій випала така честь. Для маленької держави це також велика відповідальність, оскільки вона не має відповідного досвіду і одягає майку лідера в дуже тяжкі часи: невирішеність ситуації з Лісабонською угодою, економічна та фінансова кризи, енергетична безпека, яка вимагає вирішення в замерзлій без російського газу Європі. Прага, узявшись за ці справи, вже в перші дні головування набила ґулі.

«Мобільні» вибори

«Мобільні» вибори

Естонський парламент прийняв закон, за яким виборці цієї країни отримують можливість першими у світі голосувати за посередництвом стільникових телефонів, повідомляє «Ассошіейтед пресс». Нова система голосування пройде перше опробування на парламентських виборах 2011 року. Естонці вже мають можливість голосувати через інтернет, і багато громадян скористалися з такої можливості під час минулорічних парламентських виборів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики