Три і всі — «центральні»!

20.12.2008

Новорічні розваги та хороводи лучани цього року не водитимуть довкола центральної міської ялинки, що традиційно встановлювалася на Театральному майдані міста біля обласного драмтеатру і пам’ятника Лесі Українці. І справа зовсім не в економічній кризі й ощадливості міської влади, яка вирішила новорічні свята провести скромніше, ніж зазвичай.

Зекономити вирішили на головній міській ялинці, яку купувало місто або в лісівників, або в приватних господарів, котрі виростили біля своїх осель зимових красунь висотою понад двадцять метрів. Бо для чого витрачати кілька десятків тисяч гривень, коли на цьо­му ж майдані росте три чудові ялини? Тим паче що до міського голови Богдана Шиби звернулися кілька молодіжних громадських та екологічних організацій із проханням не рубати новорічних деревець, а використати ті, що ростуть. Це буде гарним прикладом у вихованні бережливого ставлення до природи в луцьких дітей, які можуть веселитися впродовж новорічних канікул біля трьох ялинок відразу. Розмови про це велися майже щороку, але, коли приходив Новий рік, — на Театральний майдан знову і знову привозили зрубану ялинку.

Чимало лучан підтримали новацію, хоча дехто поставився до цього з іронією, мовляв, навіть на голов­ний новорічний атрибут місто не спромоглося. Зате зекономлені кошти можна буде пустити на кращу організацію свят для малюків та дітей–сиріт. Зрештою, Луцьк буде, напевне, єдиним містом в Україні, де замість однієї головної ялинки новорічні вогні засяють відразу на трьох.