Іспит на милосердя

20.12.2008

Нещодавно міський голова Тернополя Роман Заставний та ректор Тернопільського медичного університету Леонід Ковальчук уклали договір, згідно з яким в обласному центрі має незабаром прижитися новий і, безперечно, потрібний різновид волонтерської діяльності. Студенти медичного ВНЗ уже з початку наступного року постійно надаватимуть посильну безкоштовну допомогу одиноким стареньким людям, які перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних закладах міста чи вже виписані звідти, але ще потребують відповідної допомоги.

Поставити судно, прослідкувати за крапельницею, провести певні гігієнічні процедури, врешті–решт, навіть нагодувати лежачого хворого — санітарок для всього цього не вистачає. Тож якщо в людини немає рідних чи близьких, які б допомагали, виникає чимало проблем. З іншого боку керівництво медичного навчального закладу теж зацікавлене, аби його студенти вже з перших курсів почали проходити своєрідний іспит на милосердя та людяність, паралельно практикуючись у «непарадній», так би мовити, частині надання медичних послуг.

Інформацію щодо можливостей співпраці у відповідній сфері надаватиме медичному університету міське Управління праці та соціальної політики (допомога студентів поширюватиметься лише на тих одиноких людей поважного віку, які перебувають там на обліку. — Авт.). Детальну програму і план конкретних заходів співробітництва між ВНЗ, лікувальними закладами та соціальними службами міста наразі завершують розробляти.