Півмільйона за голову

12.12.2008

Лише через півтора тижні після проведення виборів територіальна виборча комісія офіційно оголосила, хто ж став міським головою Рівного. Переможцем, як і оголошувалося попередньо, виявився директор обласного комунального підприємства «Рівнеоблводоканал» Володимир Хомко, який набрав 32,4 відсотка симпатій рівнян, що взяли участь у голосуванні. Отримавши понад 25 тисяч голосів, він удвічі випередив свого найближчого суперника — екс–«губернатора» Василя Червонія.

Тривалу затримку з оприлюдненням офіційних результатів виборів міського голови у тервиборчкомі пояснюють двома причинами. Одна з них — тому що для певності мусили звіряти підрахунки кілька разів. Хоча навіть в обласній філії Комітету виборців України переконані, що вибори відбулися чесно й оскарження не потребують. Голова місцевого КВУ Олексій Горецький повідомив лише про одинокі порушення в ході голосування та підрахунку голосів, які суттєво не впливали на остаточні результати.

Однак, не приховують організатори місцевих виборів, у ТВК чекали, доки буде знято грошове питання, яке непокоїло насамперед самих членів дільничних виборчих комісій. У Рівному надто довго очікували частини грошей, які держава заборгувала на підготовку та проведення виборів. Зрештою голова тервиборчкому Михайло Банацький повідомив, що «виборчі» півмільйона гривень вже перераховані обласній раді і невдовзі надійдуть до ТВК.

Володимира Хомка як мера представлять на сесії міськради уже наступного вівторка.