Милуйтеся з добрим серцем

06.12.2008

У Черкасах на майдані біля обласного музично–драматичного театру дітвора вже водить хороводи: міська влада ще за кілька тижнів до Нового року встановила двадцятиметрову новорічну красуню. У мерії кажуть, що поставити ялинку ще на початку грудня вирішили на прохання малечі, котра минулого року виказувала побажання, аби «зимова принцеса» в місті стояла трохи більше, ніж зазвичай, — «щоб можна було нею довше милуватися».

Для створення ялинки 2009 року використали 170 невеликих ялиночок. Із міського бюджету на ці роботи виділили 65 тисяч гривень. Ялинка світитиметься ілюмінаціями цілодобово аж до Різдва. А соціальну ялинку тим часом відкрили в торговельно–розважальному центрі «Плазма». Цим дійством у Черкасах розпочато благодійну акцію «Святий Миколай живе в кожному з нас». На ялинці вже висять тисячі листів від дітей–сиріт, котрі пишуть про свою новорічну мрію. Такі побажання добрі душею черкащани мають змогу виконати за власний кошт. Для тих, у кого бракує часу на ці клопоти, під ялинкою є скринька, тож кошти можна складати туди.

У рамках акції такі соціальні ялинки встановлять у Черкасах і ще в інших трьох торговельно–розважальних центрах міста — «Будинку торгівлі», «Великій кишені» та «Епіцентрі». До речі, минулого року завдяки акції новорічні подарунки від черкаської громади одержали 1500 дітей–сиріт. А неподалік головної черкаської ялинки по бульвару Шевченка, як і минулоріч, уже відкрито містечко з тридцяти казкових персонажів, котрі світяться. Незабаром туди обіцяють «прив’язати» ще й бика — символ наступного року.