Подадуть і сиротинці

02.12.2008
Подадуть і сиротинці

Окрім держави, утримати усиновлену дитину черкаським прийомним батькам допомагатиме й міська влада. (автора.)

Підтримати матеріально тих черкащан, котрі побажають усиновити малюків–сиріт у 2009 році, вирішили в Черкаській міськраді. Отож щомісячно з міського бюджету кожній родині усиновителів влада виплачуватиме по 1400 гривень. Такі кошти сім’я, де рідною стане чужа дитина, позбавлена піклування рідних батьків, одержуватиме до її повноліття. «Сьогодні не стимулюють батьків до усиновлення обділених долею дітей. Тож це рішення покликане стимулювати черкаські сім’ї більше всиновлювати дітей, які перебувають у дитбудинках. Таких сиріт нині в місті 122, на 64 з яких уже майже готові документи для усиновлення. Там тільки чекають, хто побажає взяти у родину таку дитину», — каже голова комітету у справах сім’ї та молоді Черкаського міськвиконкому Валентина Шепецька, яка твердо переконана, що «найкращою формою для виховання сиріт є усиновлення».

Для виплати щомісячної матеріальної допомоги черкаським усиновителям у міській скарбниці на наступний рік передбачать понад 300 тисяч гривень. Ще 100 тисяч міська влада закладе в бюджет для підтримки творчо обдарованих молодих черкащан віком від 17 до 28 років. Кожному з тих, хто в 2009 році переможе на всеукраїнських чи міжнародних змаганнях або олімпіадах, влада міста одноразово виплатить по 5000 гривень. Як «документ» на таку премію потрібно буде пред’явити диплом про перемогу, медаль або кубок. І гроші ваші.

Окрім цього, міська влада обіцяє за свій рахунок одягти до наступного навчального року всіх першокласників–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей–інвалідів, та малюків з багатодітних, малозабезпечених і неблагополучних родин. Кожному з них також придбають і канцтовари для уроків.