НЬЮЗ–РУМ

27.11.2008

Цими днями гурт «Гайдамаки» та відомий у Європі продюсер live–show Kader Kesek продовжують роботу над постановкою живого шоу. Це буде спеціально розроблена програма для великого європейського туру, в який музиканти вирушать у січні. «Гайдамаки» впевнені, що саме ця програма стане їхньою візиткою.

Знакова для гурту співпраця почалася в жовтні цього року у німецькому місті Руст, де впродовж 10 днів українські музиканти виступали хедлайнерами фестивалю «Український тиждень». Ідею співпраці з K. K. лідер гурту Олександр Ярмола пояснює так: «Раніше наш виступ був просто живим концертом, чесним і безпосереднім, спонтанним емоційним дійством. Настав момент, коли ми відчули, що потребуємо професійно поставленого шоу. Як артисти, що досягли певного рівня, як це роблять Manu Chao, Rammstein, Metalliсa чи «Red Hot Chili Peppers. Таке шоу повинно мати продумане світло, професійний віджеїнг, гармонійні сценічні рухи, правильну послідовність пісень. Усе це має бути скоординовано і працювати на один результат — зробити виступ незабутнім, насиченим, підкреслити індивідуальність музики «Гайдамаків». Саме в цьому нашим радником є Kader Kesek».

* * *

У суботу в галереї «ПідWALL» Культурно–мистецького центру НаУКМА стартує мистецький проект «Урбаноскоп». Він об’єднає «нові імена» українського мистецтва, територію галереї «ПідWALL» та інтернет–простір. Ідея проекту — використання міського простору як сировини та бази для мистецьких експериментів. Учасники «урбаноскопу» презентують власне бачення сучасного міста та змін, які в ньому відбуваються. Тут поєднуються і взаємоперетворюються живопис (традиційне мистецтво), звук, відео, фото (мультимедіа) та сучасні технології, комунікації (блог http://urbanoscope.blogspot.com).

* * *

Сьогодні в Києві у Будинку кіно та в кінотеатрі «Київ» розпочинається Другий кінофестиваль «Сходи», що проходитиме за підтримки Міністерства культури і туризму України, Національної спілки кінематографістів України, WSPA. Як повідомляє «Телекритика», «Сходи» — перший міжнародний правозахисний кінофестиваль на території України та країн СНД, на якому правозахисна тематика представлена у розширеному колі проблем: фільми, присвячені правам людини, захисту тварин і природи, а також стрічки духовної, філософської, соціальної та політичної спрямованості.

Головна мета кінофестивалю — звернути увагу суспільства на забобони та жорстокість у сучасному світі, в якому приниження людських прав переплітається зі знищенням живого світу.

Як повідомляють організатори, у програмі 100 фільмів із 30 країн світу, з них 12 — художні, 50 — документальні, 12 — короткометражні, 14 — анімаційні і 13 музичних кліпи. У рамках фестивалю планується старт безстрокової Міжнародної акції збору підписів проти полювання і використання хутра тварин–компаньйонів (кішок і собак) у хутряній індустрії, тематичні виставки (Україна, Росія, Латвія) тощо.