НОВИНИ ПЛЮС

26.11.2008

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко звільнив із посади заступника голови Служби безпеки України — начальника Департаменту контррозвідки СБУ Миколу Галамбу. Причина звільнення в указі глави держави не вказується.

Медіа для мас

Інтернет–видання «Оглядач» прийняло вердикт Вищого суду Лондона у справі за позовом Ріната Ахметова і висловило готовність заплатити 100 тисяч доларів компенсації за моральну шкоду на користь будь–якої організації, яку обере Ахметов. «Оглядач» визнав, що дві статті — від 19 і 27 січня 2007 року, розміщені на інтернет–сайті, містили неперевірену і неправдиву інформацію. Редакція вибачалася перед найбагатшою людиною України за проблеми, що виникли в результаті публікації згаданих матеріалів.

Суд і діло

Печерський районний суд Києва задовольнив позовну заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до народного депутата від Партії регіонів Владислава Лук’янова і редакції газети «Рєспубліка Крим» про захист честі, гідності та ділової репутації. У найближчому випуску кримської газети має вийти спростування низки тез. Зокрема, це стосується висловлювань Лук’янова про те, що «Луценко достатньо часто дозволяє собі для з’ясовування особистих стосунків використовувати службове становище», що внаслідок діяльності на посаді міністра «злочини не розслідуються, докази приховуються» тощо.