НОВИНИ ПЛЮС

15.11.2008

Юля знову спілкується з Путіним

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко бере участь у черговому засіданні Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав (СНД) в Кишеневі. Як передає УНІАН, на засіданні планувалося розглянути 35 проектів документів. Головний пункт порядку денного — Стратегія економічного розвитку Співдружності на період до 2020 року, яка була розглянута на саміті глав держав — учасниць СНД у Бішкеку 10 жовтня 2008 року.

Крім того, глави урядів проведуть низку двосторонніх зустрічей. Зокрема, Тимошенко мала намір зустрітися з прем’єр–міністром Росії Володимиром Путіним. Як повідомив заступник керівника апарату уряду РФ Юрій Ушаков, Путін цікавитиметься політичною ситуацією в Україні. Не виключено, що в розмові прем’єри торкнуться і газової теми.

Росія вважає Україну недемократичною

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує Україну у спробах приховати правду про військовий конфлікт на території Грузії. Як сказано в заяві МЗС РФ, там шкодують про «зрив у Києві показу фільму про напад Грузії на Південну Осетію і спроби України приховати свою причетність до тих подій», бо це «антидемократично». «Такі дії не можуть бути виправдані», — сказано в заяві. Заяву Служби безпеки України про те, що в основу фільму були «покладені неправдиві і сфабриковані твердження російського інтернет–видання», і претензії МЗС України до російського посольства у Києві зовнішньополітичне відомство РФ вважає «просто безпідставними».