«Терміново шукаємо сторожів з рушницями!»

«Терміново шукаємо сторожів з рушницями!»

Людина, яка вивчає Крим з вікна автобуса, може зробити висновок: чим далі від столиці автономії й Південнобережжя, все більше ладу в землекористуванні. Корінний мешканець півострова помітить й обнадійливішу тенденцію — нові фруктові насадження з’являються там, де роками густо буяли лише бур’яни.

Стандарти лютують, виробники сміються

Стандарти лютують, виробники сміються

З першого листопада без зайвого галасу почав працювати новий державний стандарт на харчові продукти. Особливі вимоги — до виробників молокопродукції. Якщо, скажімо, у вершковому маслі містяться домішки рослинної олії, то виробник змушений вказати на ньому «спред».

Земля — не асфальт

Земля — не асфальт

«На Черкащині фактично розпочався другий земельний перерозподіл. Сюди масово заходять іноземні компанії, нині в області 85% земель перебуває в руках інвесторів. Це в цивілізованих країнах діє жорстка державна позиція, а на «нашому базарі» вони вирощують, що хочуть і як хочуть, то ж понад третину черкаських ґрунтів уже тепер треба відновлювати», — зазначає Володимир Лук’янець, аграрій із тридцятирічним стажем, ініціатор створення громадської організації «Союз захисту інтересів сільгоспвиробників Черкащини».

Всі статті рубрики