Повернення непокірного?

04.11.2008

Два тижні тому заява голови Вінницької облдержадміністрації Олександра Домб­ровського про його «неможливість подальшого перебування на посаді» через конфлікт із секретаріатом Президента та через те, що керівник не погодився із оголошеною йому доганою, викликала резонанс не тільки в області. На підтримку Домбровського висловилася обласна рада, звернувшись до Президента з проханням скасувати указ про оголошення догани. Аналогічну позицію зайняла і колегія Мінрегіонбуду, за участь у роботі якої нібито і постраждав вінницький «губернатор».

Утім період непевності адміністративного активу області, схоже, нарешті закінчився. Домбровський оприлюднив нове звернення, в якому повідомив, що він залишається на посаді і в повному обсязі виконує свої обов’язки. Остаточно крапки на «і» будуть розставлені після його розмови з Віктором Ющенком, що має відбутися найближчим часом. Водночас Домбровський запевнив: «Кожна позиція моєї заяви залишається в силі».

Пан Олександр також повідомив, що, незважаючи на кризові явища в господарстві Вінниччини і спад у низці галузей, загалом за підсумками року в області очікують економічне зростання приблизно на два–три відсотки.