Сміх замість виходу

25.10.2008

Віктор Балога звільняється з посади голови секретаріату Президента. Ця чутка з посиланням на «деякі ЗМІ», які опублікували її у четвер, з’явилася спершу в інтернеті, а потім і в інших засобах масової інформації. За їхньою інформацією, голова президентської канцелярії, про всесильність якого в Україні вже складають легенди, подав у відставку.

Новина виявилася такою резонансною, що секретаріат глави держави був змушений офіційно її спростувати. Вустами заступника Балоги Івана Переходи, який у СП курирує документообіг, Банкова повідомила, що «жодних документів про звільнення Балоги не існує і не існувало». Окремо пан Перехода зауважив, що всі укази Президент підписує власноруч.

Сам Віктор Балога у відповідь на прохання «Української правди» прокоментувати чутки про його звільнення розсміявся. «Я на робочому місці, працюю і ніяких заяв нікуди не писав», — наголосив голова СП.

Однак газета «Коммєрсант–Украіна» у вчорашньому номері з посиланням на свої джерела в президентському секретаріаті повідомила, що інформація про ймовірну відставку Балоги має під собою підстави. Він нібито вже поінформував Президента про те, що може піти. І працівникам СП про можливість таких кадрових змін було відомо ще минулого тижня, запевняє видання.