Фатальні стрільби на «Робін Гуді»

16.10.2008
Фатальні стрільби на «Робін Гуді»

Одіозного керманича обласної прокуратури 55–річного Володимира Шуби не стало учора близько 11.30. Про його смерть пресі стало відомо вже через годину після інциденту, що спочатку породило чутки, ніби прокурор наклав на себе руки. Ясність внесла шокована керівник прес–служби обласної прокуратури Світлана Чорна. Вона повідомила «УМ», що причиною смерті керівника стала трагічна випадковість.

Пані Чорна на іншому кінці дроту не стримувала сліз, звинувачуючи журналістів у поширенні дезінформації про самогубство Шуби. Утім ясності не внесла — мовляв, обставини трагедії ще з’ясовуються.

Однозначно відомо, що в першій половині дня Володимир Шуба перебував на території стрільбища «Робін Гуд», яке входить до приватного спортивного комплексу «Беркут» на лівому березі Дніпропетровська. За одними даними, прокурор прийшов сюди на планові навчальні стрільби, за іншими — пан Шуба вирішив постріляти для власного задоволення як приватна особа. Офіційно у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції Дніпропетровщини «УМ» повідомили, що разом із прокурором у тирі перебувало ще дві особи, які нині дають свідчення.

Що ж трапилося? В обласному ГУ МВС лише зазначають, що міліція, виїхавши на виклик, виявила вже мертвого Володимира Володимировича з вогнепальним пораненням — куля влучила просто в серце. З полудня на місці працювала слідчо–оперативна група на чолі з начальником обласної міліції генералом Олександром Бобильовим, а для координації дій слідчих до Дніпропетровська терміново виїхав перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Клюєв. «Попередньо з’ясовано, що смерть Володимира Шуби настала внаслідок нещасного випадку під час пристрілювання мисливського карабіна», — зазначають в обласній міліції. Неофіційні джерела «УМ» в МВС кажуть, що прокурор загинув через необережне поводження зі зброєю.

 

НЕДОБРА СЛАВА

Нагадаємо, що Володимир Шуба пройшов довгий шлях в органах прокуратури. Уродженець Харкова, він працював заступником прокурора Деснянського району Чернігова, прокурором Ужгорода, першим заступником прокурора Дніпропетровщини, очолював прокуратуру АР Крим. На півострові з його ім’ям пов’язують незаконний арешт двох міністрів кримського уряду, зокрема й нинішнього міністра соціальної політики Людмили Денисової. Також із Шубою пов’язана низка лікеро–горілчаних скандалів, про які, зокрема, розповідав Микола Азаров Леоніду Кучмі «на плівках Мельниченка». З 2000 року з невеличкими перервами Шуба був прокурором Дніпропетровської області (за прорахунки в роботі його звільнив Генпрокурор Васильєв у 2003 році, а вже через рік поновив новий керманич ГПУ Піскун). У «дніпропетровський» період із Шубою пов’язували конфлікт навколо ринку «Озерка», а невтручання прокуратури в розборки пов’язували з власними інтересами прокурора та зв’язками з нині покійним російським олігархом Курочкіним. Утім, із паном Шубою були знайомі всі українські олігархи з «дніпропетровською пропискою».