Заходь, туристе, до корчми

04.10.2008

На батьківщині Богдана Хмельницького, в селі Суботів Чиги­ринського району, неподалік садиби гетьмана відкрили двоповерховий музей–корчму. Червону стрічку п­ерерізав «губернатор» Черкащини Олександр Черевко. Цей заклад входить в інфраструктуру «Золотої підкови Черкащини».

Музей–корчму було зведено за два роки коштом інвестора. У розмові з «УМ» голова Чигиринської райдержадміністрації Петро Литвин назвав таке будівництво прикладом того, як треба залучати інвестиції для розбудови інфраструктури краю. «Наше основне завдання — щоб турист на Чигиринщину прийшов. А для цього ми маємо розвивати інфраструктуру, аби людям, котрі приїдуть до колиш­ньої гетьманської столиці, було де пообідати та переночувати, щоб вони почувалися в нас комфортно. А ще завдяки зведенню музею–корчми в Суботові створено 20 нових робочих місць», — додає пан Литвин.

За його словами, в новобудові дві кімнати відведено під музей, де зібрано речі домашнього вжитку, одяг, ікони та зброю козацької доби. Окрім корчми, в якій можна скуштувати страви української кухні, до послуг туристів ще й чотири готельні номери.