Кавказ під лупою Європи

Кавказ під лупою Європи

У прийнятій позавчора резолюції Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) констатує, що для з’ясування всіх аспектів війни між Росією та Грузією потрібно провести незалежне міжнародне розслідування. Москва оцінила прийнятий текст резолюції як дуже суперечливим, а висновки ПАРЄ — однобічними та упередженими, повідомляє «Євроньюз».

Приймуть, бо звикли

Приймуть, бо звикли

За тиждень до парламентських виборів президент Олександр Лукашенко , відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що якщо Захід не визнає вибори, то «з ним буде розірвано всі контакти». Місія спостерігачів від ОБСЄ вибори таки не визнала відкритими й демократичними, і всі стали чекати, коли ж «бацька» почне рвати контакти із Заходом. Натомість 30 вересня відбулася зустріч Лукашенка з керівником місії спостерігачів від ОБСЄ, віце–президентом Парламентської асамблеї цієї організації Ан–Марі Лізен.

Шалена Сара і дотепний Джо

Шалена Сара і дотепний Джо

Позавчора увечері в Університеті Сент–Луїса, штат Міссурі, відбулися перші (і останні) дебати між кандидатами у віце–президенти США: республіканкою Сарою Пейлін і демократом Джо Байденом. Півторагодинна дискусія транслювалася в прямому ефірі всіма провідними телеканалами США. Центральною темою дебатів була економічна криза та війни в Іраку й Афганістані. Джозеф Байден, який відповідав на запитання Сари Пейлін першим, із ледве прихованою іронією відгукувався про компетентність своєї візаві.

Супермозок плете нову «павутину»

Супермозок плете нову «павутину»

Учора в Європейському центрі ядерних досліджень (ЦЕРН) у Женеві відбулося відкриття системи розподілу обрахунку даних з Великого адронного колайдера (ВАК), яка має назву GRID. Вона об’єднає сотні потужних комп’ютерів ЦЕРН та понад 100 тисяч надпотужних комп’ютерів, які є в 33 країнах Європи, Азії та Америки. Цей «супермозок» дозволить обробляти велетенські потоки даних із детекторів колайдера, робота якого буде відновлена наступної весни. Вартість нової всесвітньої мережі — приблизно 500 млн. євро.

Всі статті рубрики