Алея Щастя

24.09.2008
Алея Щастя

Після розпису — до мармурової ікони. (Фото автора.)

Цього року Лу­ган­ськ, у зв’язку з тим, що 70 років тому товаришеві Сталіну заманулося роз­колоти Донецьку область на дві — Сталін­ську та Во­рошиловградську — порушив традицію свят­кувати день міс­та в другу неділю вересня. Свято було перенесено на тиждень пізніше, аби злитися в урочистому пориві з рештою Луганщини. Тому важко сказати, до якої саме події був приурочений той чи той подарунок, а головне — чия заслуга в тому, що його взагалі було зроблено.

Утім, що стосується так званої Алеї Щастя — тут сумнівів немає. Це подарунок місцевим молодятам саме від міської влади обласного центру. Про нього за півтора тижні повідомила секретар Луганської міської ради Надія Чернова.

Власне, як подарунок Алею отримали усього дванадцять «свіжороз­писаних» подружніх пар. Плитки саме з їхніми іменами безкоштовно були вмонтовані в тротуар поблизу статуї Діви Марії (це скульптурна ікона, зведена на кошти створеного колись обласними керманичами благодійного фонду). Для них же було проведено спільний бал, і навіть митрополит Луганський та Алчевський Іоанікій благословив нові сім’ї. А далі всякий, хто захоче увічнити в такий спосіб шлюбний день, має сплатити місту певну суму (тариф ще не встановлено). З митрополією, очевидно, кожен змушений буде домовлятися в індивідуальному порядку.