Дай, Боже, нашому теляті...

Дай, Боже, нашому теляті...

У секретаріаті Президента скептично ставляться до проекту Держбюджету–2009, затвердженого урядом. Як заявив на брифінгу для журналістів заступник голови СП — представник Президента у Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак, багато пропозицій глави держави залишилися неврахованими.

Хто повертається

Хто повертається

Народний депутат із фракції «НУНС» Андрій Парубій учора оприлюднив інформацію щодо складу майбутнього уряду, який нібито буде сформований після створення коаліції БЮТ і ПР. Цей список Парубієві буцімто передав неназваний депутат із БЮТ.

Хто «це» пом’яне, той Прем’єра образить

Хто «це» пом’яне, той Прем’єра образить

У цьому світі немає нічого буденнішого, ніж розвал правлячої демократичної коаліції. Принаймні така картина вимальовувалася з вікон сьомого поверху урядового будинку, на якому розташовані кабінет Прем’єр–міністра та зала засідань Кабміну. Події у Верховній Раді вчора обговорювали таксисти та чергові метрополітену. Але тільки не очільниця Кабінету Міністрів, проводячи перше засідання після розвалу коаліції. Під час своєї короткої промови Юлія Тимошенко жодного разу не вимовила слів «коаліція» та «розвал», заміняючи їх евфемізмами на кшталт «політичні кризи», «кризові явища», «це».

Спікер здав скіпетр

Спікер здав скіпетр

Учора в парламенті очікували рутинної роботи, але з самого ранку з’явився неабиякий привід для пожвавлення — Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив про свою відставку. Звертаючись до народних депутатів, він сказав, що у відомчій газеті «Урядовий кур’єр» надруковано повідомлення про припинення діяльності коаліції, тому «юридично ця процедура завершена». Але не завершена політично. «Я приходив виключно під демократичними цінностями та ідеалами, — розпочав «політичну» процедуру розпаду Яценюк. — У владу треба заходити гідно і виходити з неї також гідно. Саме тому я оголошую про свою відставку як Голова Верховної Ради».
Спікер направив свою заяву до Регламентного комітету ВР. Арсеній Яценюк виконуватиме свої обов’язки, допоки парламент не проголосує за задоволення цієї заяви.

Валерій Камчатний: Навіщо робити якесь «в. о.»?

Валерій Камчатний: Навіщо робити якесь «в. о.»?

— Валерію Григоровичу, як ви оцінюєте заяву Арсенія Яценюка про свою відставку з посади Голови Верховної Ради?

— Я вважаю, що його вчинок зрозумілий і правильний. Якщо йдеться про те, що коаліція припинила своє існування, а свого часу саме коаліція підтримала висування Яценюка, — то він має право на такий крок. Водночас, хочу нагадати, що він продовжуватиме виконувати свої функції. Бо сьогодні головне не паралізувати роботу парламенту. Треба пройти весь шлях до заміни фігури спікера, не створивши вакууму.

Всі статті рубрики