ПТУ — регіонам

ПТУ — регіонам

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Громадська рада освітян і науковців України (ГРОНУ) на чолі з колишнім міністром освіти і науки Станіславом Ніколаєнком одна з перших підготувала клопотання до Кабінету Міністрів України, Президента та спікера, в якому запевняє про неприпустимість передачі ПТУ на так звані регіональні поруки, оскільки за умови місцевого фінансування країна втратить вцілілі заклади профтехосвіти.

Три поверхи щастя

Три поверхи щастя

У Луганську відбулася подія, якої не траплялося всі сімнадцять років державної незалежності України: 12 вересня в урочистій обстановці було відкрито гуртожиток для студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Більш за всіх раділи новосели — 442 студенти. Адже винайняти помешкання в «гостинному» обласному центрі — означає викласти чималеньку копійчину зі студентської, «продуваної всіма вітрами» кишені. У найвіддаленіших околицях міста менше 500 гривень на місяць за «ліжко–місце» сьогодні не беруть. У новому гуртожитку орендна плата становить від 80 до 100 грн.

Навчителю українства

Навчителю українства

Днями у селі Великі Будища Ди­кан­ського району на будинку місцевої школи відкрили меморіальну дошку з барельєфом громадського і державного діяча, науковця, письменника, першого міністра освіти Української Народної Республіки Івана Стешенка. Зініціював її встановлення місцевий краєзнавець і меценат Григорій Титаренко. Адже «освітній» міністр у 1918 році особисто зустрічався з учителями Великобудищанської школи, читав їм лекцію. А в сусіднє село Чернечий Яр він приїздив відпочивати.

Всі статті рубрики