«Перед нами — небезпечний виклик»

11.09.2008

Президент України Віктор Ющенко закликав обласні, районні та місцеві ради «з усією відповідальністю за збереження державного курсу України» згуртуватися «всупереч будь–яким новоспілим і, впевнений, недовговічним союзам у Верховній Раді». Про це йдеться у зверненні глави держави, опублікованому на його інтернет–сайті.

Ющенко попросив місцеві «парламенти» не піддаватися на жодні провокації. А ті місцеві ради, в яких працює демократична більшість, закликав не допустити розвалу коаліції і продемонструвати, що «приватно вмотивовані вчинки окремих лідерів можуть бути виправлені консолідованою волею всіх державномислячих політиків і громадян».

«У боротьбі за владу і повноваження відомі політичні діячі пішли на змову, яка може призвести до далекосяжних негативних наслідків. Це — антидержавні, антиукраїнські і антинародні наміри. Перед нами — небезпечний виклик. Однак ситуація не є безнадійною. Я переконаний, що наша тверда державна позиція протверезить людей, які захопилися черговими виборчими розрахунками», — відзначив Президент.