Коаліція йде на ПОСАДку

11.09.2008
Коаліція йде на ПОСАДку

Клюєв (у центрі) в оточенні БЮТівців. (Фото Тетяни ШЕВЧЕНКО.)

Народний депутат від Партії регіонів Андрій Клюєв заявив, що ймовірність проведення дострокових парламентських виборів — достатньо висока. Водночас він вважає, що політичним силам краще домовитися. «Відновлення повноцінної роботи парламенту минулого тижня показало, що цей шлях може бути продуктивним. І це перший крок», ідеться в коментарі Клюєва, який опублікувала агенція УНІАН.

Андрія Клюєва називають одним із можливих віце–прем’єрів у майбутньому уряді. В уряді, який буде сформований силами БЮТ і Партії регіонів. Джерела «УМ» стверджують, що «сірий кардинал» ПР отримає цю посаду майже гарантовано.

Поки що ані БЮТ, ані «Регіони» не зізналися у веденні офіційних переговорів, тим більше таких перемовин, які стосувалися б розподілу посад. Воно й зрозуміло: стартом до переговорів може бути розпуск чинної коаліції, якого слід очікувати у вівторок. «Якщо «НУНС» не відкличе своєї заяви, тоді вже будемо говорити про формування іншої коаліції, — сказав народний депутат від БЮТ Анатолій Семинога в коментарі партійній прес–службі. — Тоді ми вже будемо думати, що робити: переформовувати чи йти на вибори». Він сказав, що наразі переговори ведуться тільки з «нашоукраїнцями» та представниками Блоку Литвина. Семинога сподівається, що можна створити нову коаліцію за участю БЮТ, а також цих двох сил. Він додав, що зараз БЮТ докладає максимум зусиль для відновлення демократичної коаліції.

Водночас народний депутат від «НУНС» Роман Зварич у коментарі «УМ» сказав, що жодних переговорів між «Нашою Україною» і БЮТ не ведеться. Нардеп зазначив, що до нього надходить певна інформація про консультації між БЮТ і ПР. «За моїми даними, такі переговори ведуться. На цих переговорах є певні проблеми, бо БЮТ і Партії регіонів важко домовитися щодо розподілу посад. «Наша Україна» займає в Кабінеті Міністрів гуманітарний блок, а Партії регіонів цього замало», — відзначив Зварич.