Пупці року

Пупці року

«В Україні багато нереалізованих колективів. Я спілкуюся з молодими музикантами, дивлюся, як вони грають, і це цікаво. Щоб ці групи не пішли в попсу, їм потрібен поштовх, можливість показати себе на великій сцені. «Рок–Січ» є рупором для того, щоб показати нові ймена. Це потрібно країні, тому фестиваль є каталізатором розвитку рок–музики», — сказав Скрипка на фестивалі, який пройшов 6–7 вересня на київському Трухановому острові.

Queen. Знати, бачити, чути

Queen. Знати, бачити, чути

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

12 вересня у Харкові, на площі Свободи, відбудеться безпрецедентна подія — грандіозне шоу Queen, яким легендарний гурт розпочинає свій європейський тур. Як наголошують організатори проекту, фонд Олени Франчук «Анти–СНІД», і самі музиканти, благодійний виступ буде присвячено боротьбі зі СНІДом. Від цієї хвороби, яка прогресує надшвидкими темпами, в Україні щодня помирає семеро людей, у 1991 році через неї загинув лідер Queen Фредді Меркюрі. «Згідно з прогнозами експертів, через шість років щодня СНІД забиратиме життя 140 українців, — каже Олена Франчук. — Учасникам гурту Queen є що сказати про небезпеку СНІДу. Вони говоритимуть щиро, і ми віримо, що їх почують».

Чисточитання

Чисточитання

Із завтрашнього дня на вулиці Коперніка у Львові знову будуть шалені корки — увесь начитаний Львів і його «околиці», як то Київ, Тернопіль, Вінниця, Харків тощо, підтягнуться на щорічний Форум видавців. Це головна книжкова подія року, до якої видавці й письменники «бережуть» свої найдорожчі «прем’єри». Програма 15го Форуму видавців у Львові, як завжди, роздирає журналістів, літературоманів і просто інтелектуалів на десятки дрібних «хом’ячків»: як встигнути на презентацію нового роману Марії Матіос «Москалиця», який вона щойно презентувала в Москві, на «круглий стіл» «Україна—Росія: державні межі на літературній карті. Де вони?», на заходи «ГраніТ», на промо­тур Андруховича, на виставку львівської графіки, автографсесію кінорежисера Юрія Іллєнка, літературний квест, літературний флешмоб і т. д. і т. п. Президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль проблему вибору вирішує просто: «У мене відзначені галочками обов’язкові заходи, де я мушу бути, — це пресконференції відкриття, пресконференції всіх наших партнерів і співорганізаторів, бізнесфорум, відкриття виставок. А потім, хто мене де зловить за руку, туди я й піду. Я схиляюся перед своєю долею і взагалі нічого не вибираю». Що таке виставковокниговидавничий бізнес в Україні й як важко його робити, ми поговорили з пані Лесею напередодні Форуму в Києві.

Всі статті рубрики