«Не можу жити без своєї школи!»,

«Не можу жити без своєї школи!»,

Першого вересня подвір’я Тернівської середньої школи традиційно сколихне дитячий сміх і радісний щебет однокласників. Діти ділитимуться тим, хто як провів канікули, які цікаві книжки прочитав за літо, вчителі обговорюватимуть навчальні плани, а батьки «першачків» благословлятимуть дітей на перше побачення з класом. І, як завжди, хвилюватиметься Тамара Павлівна Дардан, навіть попри те, що керує цим навчальним закладом уже понад 37 років. У 1953 році вона прийшла вчителювати в село Тернівку Смілянського району Черкаської області і працює там дотепер. Свого часу жінка дійшла до самого Леоніда Брежнєва, аби отримати кошти на зведення нової школи. І нині заслужений працівник освіти України Тамара Дардан каже, що без школи не може жити. Тому й працює так довго. Вона чи не найстарша директорка в Україні: 27 вересня їй виповниться 79 років.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не йдіть — навчайтеся!

Не йдіть — навчайтеся!

Напередодні 1 вересня Дарницька райдержадміністрація дійшла консенсусу з Економіко–правовим технікумом (ЕПТ), що при Міжрегіональній академії управління персоналом і, схоже, вже восени її студенти розпочнуть навчання за партами, а не на вулиці. Як повідомляла «УМ» у травні, навчальний заклад, який чотири роки орендував приміщення на базі школи № 266 у Дарницькому районі столиці, опинився перед загрозою виселення. У грудні минулого року постало питання про продовження оренди приміщення, та коли керівництво технікуму звернулося до заступника голови Дарницької РДА з гуманітарних питань Віктора Тарана, то отримало відмову. Таким чином, вже до 30 червня цього року, кінцевого терміну оренди, студенти, які складали сесію, ризикували опинитися на вулиці.

1 вересня на плаву

1 вересня на плаву

Чи готові до 1 вересня школи, пошкоджені нещодавньою повінню? Представники місцевої й столичної влади переконують — усі діти регіону зможуть розпочати навчання вчасно. Але схоже на те, що в деяких регіонах процес відновлення інфраструктури затягується. Ніби й коштів виділено достатньо, але їх освоєння відбувається надто повільно.

Всі статті рубрики