АФІША

29.08.2008
КІНО

«Диво Медеї»

Франція, Італія

Режисер — Тоніно де Бернарді

У ролях — Ізабель Юппер, Марія де Медейрос, Лу Кастель

Сучасна версія античного міфу про Медею. Головна героїня — співачка паризького кабаре Ірен. Після зради чоловіка мати двох доньок вирішує мститися за принципом Медеї. Від цієї помсти найбільше страждає вона сама. Люди звинувачують її в тому, що вона погана мати й погрожують забрати дітей. На відміну від Медеї, Ірен знаходить у собі сили зупинитися — вона їде з Парижа і починає нове життя.

 

«Вавилон нашої ери»

США, Франція

Режисер — Матьє Кассовіц

У ролях — Він Дізель, Мішель Йео, Мелані Тьєррі

Генетичні маніпуляції з людським організмом — тема, якою кінематограф цікавиться регулярно. Ось і цього разу режисер пропонує всім бажаючим дізнатися, чим загрожують подібні наукові експерименти. Головний герой — найманець Торол, якого запросили супроводжувати молоду жінку з Росії до Канади. Той погодився, не підозрюючи, що в організм його супутниці вживлений дуже небезпечний вірус.

 

«Опівнічний експрес»

США

Режисер — Рюей Кітамура

У ролях — Бредлі Купер, Вінні Джонс, Брук Шидлс

Жахливчик за оповіданням Клавса Баркера. Репортер спускається в підземку, щоб вистежити або й відловити маніяка, який орудує в метрополітені. Одвічна боротьба добра зі злом цього разу буде надзвичайно кривавою.

 

«Смертельні перегони»

США

Режисер — Пол В. С. Андерсен

У ролях — Джейсон Стетхем, Іен МакШейн, Тайріхз Гібсон

Трикратний чемпіонгонщик Дженсен Еймс відбуває покарання за вбивство, хоча до цього злочину не має ніякого відношення. У в’язниці йому доводиться брати участь у кривавому змаганні, яке, аби розважитися, влаштовують тюремні наглядачі. Опинившись за кермом автомобіля, нашпигованого автоматами, вогнеметами та іншою зброєю, Дженсен розпочинає свої вирішальні перегони за виживання...

 

ФЕСТИВАЛІ

Концерт «Кордон 803» у рамках V Європейських Днів добросусідства

Біля селищ Корчмин/Стаївка, Угринів/Долбичів Львівської області вже вдруге пройде фестиваль «Кордон 803», який організовують «Академія української молоді», Український католицький університет і Польський інститут у Києві.

Під час основного дійства Днів добросусідства — концерту «Кордон 803»— відбудуться: виступи зіркових музичних виконавців з України та Польщі: «Бум Бокс», «Океан Ельзи», «Тартак», Каyah, T. Love, Karaimski club, трансляція концерту польським та українським телебаченнями, виступи почесних гостей, вручення відзначень та нагород людям, які долучилися до побудови європейського добросусідства та за діяльність у сфері транскордонної співпраці, прямі включення з місця заходу (брифінги, коментарі, дискусії з запрошеними почесними гостями та експертами на тему політики добросусідства Європейського Союзу та України).

Окрім концерту, на V Днях добросусідства відбудуться: велопробіг зі Львова до кордону 803, Транскордонний ярмарок та форум, виставка фотографій на тематику, пов’язану з прикордонням, кулінарний пікнік з традиційною кухнею, пленер, ярмарок народних майстрів, лендарт проект Ярослава Кожяри «Риби», інтеграційні ігри для дітей та молоді.

30 серпня 2008 р., субота, 20:00.

Вхід вільний

 

«Цвіт вишиванки»

ІІ Всеукраїнський фестиваль народної творчості, національної вишиванки та костюма

Фестиваль пройде 30—31 серпня  2008 року в Тернополі.

Його учасниками стануть майстри з усіх областей України, які займаються вишивкою, збереженням та відновленням традиційного національного одягу. Він пройде на території парку Національного відродження, де буде організовано виставку кращих вишиваних робіт із різних куточків нашої держави.

У неділю, 31 серпня, фестиваль завершиться пісенно­танцювальною програмою. Хедлайнером фестивалю буде гурт «Тартак».

 

КЛУБИ

Катя Chilly, акустичний концерт

Катя Chilly — солодкоголосий ельф, політкоректний нонконформіст української музики, співачка, яка руйнує всі уявлення про формат. Голос сирени, який примушує забути про все на світі, личко казкового героя і чиста дитяча безпосередність. На вигляд худенька, схожа на дівчинкупідлітка, але голос, як меч, розсікає простір і збуджує кров. Її називають Дивом української альтернативної музики. Цього разу вона представляє акустичний проект (вокал, рояль, контрабас, скрипка, джамбей, драмбуки).

29 серпня, клуб «44». Вхід — 70 гривень.

 

Гурти «Мед Хедс Ікс Ель» і «Восточний експрес»

Клуб Docker Pub (ст. м. «Героїв Дніпра», вул. Богатирська, 9)

Початок: 29 серпня, 22:00. Вхід — 50 гривень

 

КОНЦЕРТИ

The Australian Pink Floyd show

3 вересня, Палац спорту, 19.00

Квитки — від 150 до 2000 грн.

 

Within Temptation

3 вересня, Міжнародний центр культури і мистецтв НАУ, 19.00

Квитки — від 140 до 250 грн.

 

ВИСТАВКИ

Національний художній музей

Олена Яблонська

«Подих світла»

Живопис

До 90річчя з дня народження художниці

 

Галерея «ЦЕХ»

«Самозахват»

Галерею «Цех» з 25 серпня по 26 вересня «захопили» художники Микола Білоус, Юрій Єрмоленко, Ілля Ісупов, Павло Керестий, Беата Корн, Наталка Мариненко, Віктор Мельничук, Сергій Олексюк, Євгеній Петров, Олексій Сай, Юрій Соломко і Василь Цаголов. Куратор виставки — Наталка Шейко

 

ТЕАТР

«Гравці»

Вистава Театрального товариства Олега Меншикова

У ролях — Олег Меншиков, Віктор Сухоруков, Олексій Горбунов

29—31 серпня

Національний театр ім. Лесі Українки