Зелені гіганти

Зелені гіганти

Що може бути кращим у спекотний літній день, ніж сховатися в затінку дерева, лягти на травичку і помріяти. Але зараз — про ті дерева, під якими може сховатися ціла армія, чи під яким колись сидів Ісус. Тобто про гігантів та легенди серед дерев.

Коротке життя Айші

Коротке життя Айші

Невелике незалежне сербське видавництво «Беобук» як єдине у світі погодилося видати дебютний роман американської журналістки Шеррі Джонс «Дорогоцінний камінь Медини». Сигнальний наклад книги в тисячу примірників з’явився в книгарнях Сербії минулого тижня, але вже за кілька днів був вилучений із продажу.

Третій світ — нове Середземномор’я?

Третій світ — нове Середземномор’я?

Туризм на Середземному морі є справою прибутковою, але не улюбленою, пише лондонське видання «Економіст». Забруднення довкілля, падіння місцевої моралі та нищення пляжів — це та ціна, яку заплатили за великі прибутки на масовому туризмі Іспанія, Греція, Португалія та Італія, які залили свої узбережжя в бетон. Постійний галас та потворство почали дратувати гостей. Країни третього світу, які ще мають узбережжя невимовної краси, стають на шлях повторення європейських помилок.

Всі статті рубрики