ЦИТАТИ ТИЖНЯ

22.08.2008

Андрій Кислинський,
заступник голови секретаріату Президента
— про передвиборчу стратегію Тимошенко:

— На жаль, підтверджується інформація про системну роботу Юлії Тимошенко в інтересах російської сторони. Свій Рубікон Тимошенко вже перейшла, і дороги назад, очевидно, не має.

(«Україн­ська правда»)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про те, чи справді вона заручилася підтримкою Москви, як це кажуть на Банковій, і чи справді відпочивала на Сардинії за гроші «ІСД»:

— Я хочу це спростувати. Подібні заяви потребують не коментарів, а послуг доброго столяра, який змінить вивіску секретаріату Президента на «палату №6».

...Якщо секретаріат Президента сумнівається, то вони можуть запитати в сардин, які плавають у Сардинії, і, я думаю, що навіть сардини можуть сказати категорично, що там Прем’єр–міністра України не було.

А щодо того, що я лікувала, то хай політичні опоненти не радіють – хвороби не смертельні, вони нормальні, людські, і вони викликані тим, що я останнім часом живу в системі дуже важкого стресу».

(«Українська правда»)

 

Юрій Єхануров,
міністр оборони України
— про розмови з приводу нібито участі українців у війні в Грузії:

— Кокойти (президент Південної Осетії), як завжди, бреше. Вся інформація, що в нього була, — це неправда. Українців там не було, немає і не буде. «Джентльменський набір» про чеченців, бандерівців, УНА–УНСО тощо — це звичайна пропаганда і брехня.

(«Ліга.net»)

 

Давид Жванія,
народний депутат від «НУНС» («Народна самооборона»)
— про своє ставлення до подій у Грузії:

— Потрібно було показати Росію як агресора. Тепер дивіться, що це частина одного великого сценарію, зібраного якраз «упритик» до виборів у США. Обстановка нагніталася: «Ми повернемо свої землі силовим шляхом, нам заважає Росія, але Америка нас захистить». Це блеф, епатаж, зрештою – дурість. Сьогодні в грузинів склався стереотип, що Саакашвілі — це повторення Гамсахурдіа. А Гамсахурдіа закінчив у Грузії погано.

(РІА «Новості»)

 

Борис Колесников,
народний депутат від Партії регіонів
— про співпрацю комуністів із Блоком Тимошенко у ВР:

— Найбільш комфортний союз – це Блок Юлії Тимошенко і КПУ. Тому що це соціалісти–популісти, плюс комуністи... Фракції комуністів уже не вдасться відмитися від тієї ганьби і того зрадництва, яке вони вчинили перед своїми виборцями, коли відмовилися відправити у відставку Прем’єра, що підписав лист по ПДЧ, і залишили у владі уряд, де міністри культури й освіти знищують російську культуру і російську мову.

(сайт «Остров»)