«Недріб’язковий» Герб

«Недріб’язковий» Герб

Автор ідеї, місцевий журналіст Олександр Шустерук, пропонує взяти участь в акції всім бажаючим. 24 серпня на площі перед міськрадою Нетішина накреслять контури Тризуба, які кожен бажаючий зможе закласти монетами. Організатори стверджують: розмір малого Герба України (вісім метрів завдовжки з загальною 40–метровою довжиною всіх ліній Тризуба) — рекорд для нашої держави, який занесуть до Книги рекордів України. Спеціально для цього на свято приїде офіційний представник організації, заслужений діяч культури України Віталій Іваницький.

Україна захистить НАТО

Україна захистить НАТО

Учора в Українському домі розпочався ІХ Конгрес Світового конгресу українців. Події у Грузії, 75–та річниця Голодомору, надання Україні ПДЧ у НАТО — ось головні питання цьогорічного зібрання, що об’єднує десятки громадських організацій української діаспори. У робочій атмосфері першої половини дня учасники конгресу розробили проект звернення до керівників Франції та Німеччини з проханням не перешкоджати Україні у грудні приєднатися до Плану дій з набуття членства в НАТО — «щоб біля кордонів Євросоюзу не повторився грузинський сценарій». Про це розповів «Німецькій хвилі» президент СКУ правник Аскольд Лозинський. Це звернення представники діаспори з 25 країн світу мають ухвалити впродовж триденної роботи.

Це жахливе слово — колектор

Це жахливе слово — колектор

Міська влада не задоволена великою кількістю боргів населення за комунальні послуги. На сьогодні ця сума складає близько 388 мільйонів гривень. Цілком можливо, що скоро (ГІОЦ) комунальним господарствам допоможуть професійні збирачі боргів — колекторські фірми. Платити в нас не люблять, а законних методів примусу обмаль. Цю проблему порішили у вівторок на засіданні комісії з житлово–комунального господарства КМДА. Ідея використання колекторів не нова, проте взялися за її виконання серйозно лише зараз. Головному інформаційно–обчислювальному центру було доручено розробити програмне забезпечення, яким згодом будуть користуватися колекторські фірми. Про це «УМ» повідомив заступник директора ГІОЦ Валерій Кононець.

По головній вулиці — без «мертвої петлі»

По головній вулиці — без «мертвої петлі»

Святкування Дня Незалежності 24 серпня в столиці на державному рівні почнеться о 9–й годині ранку в Софії Київській. Тут відбудеться молитва за Україну й український народ за участю Президента Віктора Ющенка та представників усіх церковних конфесій. О 10.00 на майдані Незалежності відбудеться підняття Державного прапора та артилерійський салют. На 10.20 заплановано виступ глави держави. О 10.35 стартує урочистий марш вояків та військової техніки.

Музика — та сама, оптимізму — більше

Музика — та сама, оптимізму — більше

23 серпня Олег Скрипка збирається заспівати разом із народом новий Гімн України — «Квітне наша Україна». Народне караоке відбудеться в обідню пору на майдані Незалежності. Потреба в оновленні першого рядка історичного вірша «Ще не вмерла Україна» вже давно витала серед частини українців, ставлячи в першу чергу наголос на позитиві й оптимізмі. Але брати на себе відповідальність змінити стале та узаконене слово «вевешники» не наважувалися, тому оголосили всеукраїнський конкурс на текст гімну–славню від українського народу.

Всі статті рубрики