НОВИНИ ПЛЮС

20.08.2008

Звільнення Чалого з Банкової

Інформація про відставку заступника голови секретаріату Президента з міжнародних питань Олександра Чалого ані спростовується, ані підтверджується. Заяву він подав і на даний момент перебуває у відпустці. Джерела на Банковій називають серед причин звільнення Чалого його близькість до компанії «Індустріальний союз Донбасу», очільники якої зараз підтримують Юлію Тимошенко, а також членство його дружини в БЮТ (Інна Новак — депутат Київради від Блоку Тимошенко).

Добкін — голова міськкому ПР

Харківського міського голову Михайла Добкіна обрали головою міськорганізації Партії регіонів. Уже екс–керівник ХМО ПР Олександр Кривцов з цього приводу зазначив, що логічно об’єднати дві управлінські посади — міську й партійну — в одних руках у зв’язку з наближенням виборів до Верховної Ради та місцевих рад.

Фонд Колесникова збудує бібліотеку імені Кушнарьова

Благодійний фонд Бориса Колесникова — народного депутата від Партії регіонів — збудує в Харкові нову сучасну бібліотеку суспільно–політичної літератури імені Євгена Кушнарьова (нардепа від ПР, який загинув минулого року на полюванні). За повідомленням прес–служби Колесникова, договір про це з мером Харкова Михайлом Добкіним буде підписано в четвер, 21 серпня. «Це перша масштабна акція фонду Бориса Колесникова, який був створений влітку цього року», — інформує оточення одного з лідерів ПР. Бібліотеку оснастять найсучаснішими бібліотечними технологіями, серед яких автоматизація пошуку, електронна каталогізація, максимальна оцифровка бібліотечних фондів, найбільші сектори мультимедіа — відео–, аудіо–, фотоматеріалів різних форматів тощо.

Міський голова Добкін бере на себе зобов’язання посприяти в пошуку і виділенні земельної ділянки в центрі Харкова під будівництво бібліотеки. Її планують відкрити через 30 місяців.

На місцях

Учора Броварська міськрада (Київська область) ухвалила рішення висловити недовіру міському голові Віктору Антоненку. Про це інформує прес–служба Блоку Катеринчука, який ініціював відставку мера міста–супутника Києва.