Кава «по–повстанськи»

19.08.2008

Відтепер у мешканців Івано–Франківська є можливість випити кави з глибоким відчуттям національної самосвідомості. У неділю на місці колишнього укриття для членів УПА тут відкрилася кав’ярня «Бункер». Там, де раніше переховувалися, жили та навчались повстанці, тепер можна поласувати запеченою картоплею з салом — фірмовою стравою «Бункера».

Інтер’єр зроблено згідно з ідеологічною спрямованістю закладу. На стінах висять фотографії повстанців, а при вході — портрет Бандери. Офіціантів зодягнули у червоно–чорне. Відтворити антураж минулого допомогли у відділі культури Івано–Франківської облдержадміністрації.

Ще однією «фішкою» патріотичної кнайпи є те, що страви готуються на воді з родинної криниці Степана Бандери. Директор закладу Віталій Попадинець не вважає «Бункер» просто місцем, де можна випити кави. Він бачить у ньому насамперед мистецький заклад, де будуть проходити презентації книг, демонстрації фільмів та виконання повстанських пісень. Перша акція відбудеться 1 січня — до 100–річчя з народження Степана Бандери.

Тішать і ціни. Наприклад, вищезгадана запечена картопля з салом коштує 10 гривень, а ветеранам УПА обіцяють знижки.

Андрій СВИРИДОВСЬКИЙ