Друга спроба

Друга спроба

Цієї суботи з в’язниці вийшов «головний політв’язень» країни Олександр Козулін. Указ про його помилування підписав напередодні президент Олександр Лукашенко. Тепер перед Козуліним складне завдання — повернутись у політичне життя Білорусі й спробувати утвердити за собою статус лідера опозиції, адже зовсім недавно соратники змістили його з посади керівнка Білоруської соціал–демократичної партії. Це сталося 4 серпня на позачерговому партз’їзді. Місце Козуліна зайняв його заступник Анатоль Левкович, хоча чимало соратників відкрито заявляли, що не вважають його лідером партії.

Ллє і б’є

Ллє і б’є

Тропічний шторм «Фей», який є шостим у цьому сезоні в Атлантиці, в суботу атакував Домініканську Республіку та Гаїті, а в ніч із неділі на понеділок обрушився на південне узбережжя Куби і потому попрямував у напрямку американського штату Флорида. Шторм забрав на Гаїті життя 50 людей. Водій переповненого автобуса намагався переїхати ріку, яка в результаті шторму «Фей» вийшла з берегів, але бурхливі води підхопили машину, і з 70 пасажирів врятувалися лише 20.

Війна б’є по Олімпіаді в Сочі

Війна б’є по Олімпіаді в Сочі

Учора Росія офіційно заявила, що виводить свій військовий контингент із Грузії. «Росія гідно завершила операцію з припинення агресії проти Південної Осетії і за наказом Верховного головнокомандувача ми завершуємо сьогодні цю місію», — урочисто прокоментував пресі заступник начальника Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин. Дивно, що мотивація для такого рішення знайшлася у старих дипломатичних документах — «це визначено рішенням Змішаної контрольної комісії з урегулювання грузинсько–осетинського конфлікту від 1999 року». Хоча мотивації можна було б знайти й чесніші. Нагадаємо, що президент Грузії Михаїл Саакашвілі заявив, що вестиме переговори тільки після виведення російських військ. Вочевидь, на рішення Кремля вплинув і здоровий глузд, і — частково — реакція Заходу.

Скільки коштує війна

Скільки коштує війна

Відтік капіталу впродовж збройного конфлікту склав сім мільярдів доларів, повідомив віце–прем’єр Росії, міністр фінансів Олексій Кудрін під час прес–конференції в Москві. Таку ціну Росія заплатила за воєнну інтервенцію до Грузії лише за два торгових дні, які передували вчорашньому повідомленню про вивід російських військ із Грузії. «На шість мільярдів у п’ятницю 8 серпня та на один мільярд у понеділок 11 серпня», — повідомив Кудрін. Але уточнив при цьому, що йдеться не про чистий відтік капіталу, а про валовий. Міністр фінансів також повідомив, що, за його оцінками, чистий притік закордонного капіталу до кінця 2008 року буде нижче за прогноз Центробанку Росії, встановлений на рівні 30—40 млрд. доларів.

Всі статті рубрики