НОВИНИ ПЛЮС

19.08.2008

День Прапора

23 серпня в День Державного Прапора о 9.30 Президент України підійме на майдані Незалежності в Києві синьо–жовтий стяг. Ця церемонія вперше буде проводитися за участю глави держави, повідомила вчора на брифінгу прес–секретар глави дер­жави Ірина Ванникова. Одночасно прапор буде піднято в усіх регіонах України. У центрі столиці Президент також вручить паспорти громадянина України юнакам і дівчатам, яким виповнилося 16 років. Під час проведення урочистостей на майдані вперше прозвучить пісня «Прапор України».

Прес–секретар Президента акцентувала увагу на тому, що в Україні другий рік триває загальнонаціональний проект «Український прапор у кожну родину», розрахований на три роки. На теперішньому етапі прапорами забезпечують державні установи, навчальні заклади та обласні центри. Наступним етапом буде передача прапора в кожну українську родину.

Газові переговори

Україна та Росія домовилися до жовтня сформувати зведений аналіз міжурядових угод щодо постачання природного газу, а також підготувати пропозиції щодо головних принципів, які забезпечать довгострокове прогнозоване й двостороннє співробітництво в газовій галузі. У п’ятницю в Києві під час зустрічі українських і російських експертів відбулися консультації щодо інвентаризації й аналізу чинних міжурядових угод у газовій галузі між Росією й Україною. Крім цього, експерти обговорили перспективи діяльності Міжнародного консорціуму з управління й розвитку газотранспортної системи України.

Справа алуштинських хабарників

Генеральна прокуратура не подаватиме апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва щодо звільнення з–під варти мера Алушти Володимира Щербини та його заступника Вадима Попова, яких звинувачують в отриманні хабарів. «Ми вирішили не вносити апеляцію для того, щоб швидше закінчити розслідування і направити справу до суду», — повідомили агенції УНІАН у Головному управлінні з розслідування особливо важливих справ ГПУ.