Книгоманія на марші

13.08.2008

Форум книговидавців у Львові відбудеться з 11 по 14 вересня. І хоча до офіційного старту «головної події книжкового року» — так про себе заявляє сам фестиваль і постійно підтверджує це звання — ще майже місяць, основна його програма вже має досить чіткі обриси.

Заявки на участь у Форумі вже подали більше 430 видавництв, книготорговельних компаній, книгарень, бібліотек, приватних підприємців. Причому нові бажаючі долучитися до цієї події продовжують телефонувати до організаторів з проханням знайти місце на Форумі і для них також. Зробити це при всьому бажанні досить проблематично, адже виставкові стенди в Палаці мистецтв були заброньовані ще у квітні. Втім оргкомітет подбав про те, щоб усі, хто припізнився, змогли представити свої книжки на ятках, які будуть облаштовані на подвір’ї Палацу Потоцьких та на центральній алеї проспекту Свободи, поблизу Оперного театру.

Усім, хто їде до Львова по нові книжки та враження, слід взяти до уваги, що подій на Форумі заплановано понад 120, тож варто відразу спланувати свій маршрут, визначившись з особистими пріоритетами. Урочиста церемонія відкриття вже традиційно відбудеться у Львівському національному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької. Однією з найбільш інтригуючих складових цих урочистостей будуть підсумки конкурсу «Найкращі Українські Книги» (раніше він називався «Книга Форуму»). Найбурхливіші емоції очікуються на фестивалі дитячого читання «Книгоманія», а найперспективнішим у плані нових вражень для шанувальників книги є Львівський міжнародний літературний фестиваль, у рамках якого відбудуться літературні читання, перформенси, майстер–класи. Не варто забувати і про той факт, що половина новодруків, представлених на Книжковому ярмарку, не доходять до книгарень і розкуповуються у Львові. А тому його варто відвідати обов’язково.