Скидаймося на залік

Скидаймося на залік

Такого висновку дійшли у Департаменті Державної служби боротьби з економічними злочинами МВС, проаналізувавши результати боротьби з корупцією та хабарництвом у сфері освіти протягом цього року. Нечистих на руку освітян підрозділи ДСБЕЗ виявляли не самотужки, а спільно з Генпрокуратурою, СБУ, ДПА та Міністерством освіти і науки. Результат: лише цього року викрито 485 злочинів у системі освіти (більшість із яких підпадають під категорію службових). А це й двісті фактів хабарництва, й майже сотня фактів розкрадання майна. Нині до кримінальної відповідальності притягається 121 освітянин, кожен четвертий із них є керівником навчального закладу — інституту, ПТУ, школи чи дитячого садка. Загальна сума збитків від їхньої діяльності — майже три мільйони гривень.

У перший клас за п’ятсот гривень

У перший клас за п’ятсот гривень

Прокуратура Севастополя порушила кримінальну справу за фактом відмови прийняти дітей до загальноосвітньої установи, повідомляє УНІАН. За словами старшого помічника прокурора міста Наталії Харцизової, директор гімназії № 1, всупереч наказу Міністерства освіти та науки України № 204 «Про прийом дітей у перший клас загальноосвітніх навчальних установ», видав власний наказ про проведення конкурсних співбесід для майбутніх першокласників.

«П’яна» термобудка

«П’яна» термобудка

Днями цей високоградусний вантаж «засвітили» співробітники податкової міліції Полтавщини. Реалізуючи матеріали оперативних напрацювань, вони зупинили одну з вантажівок, яка рухалася автомагістраллю Київ—Харків. Зовні вона нічим не відрізнялася від сотень своїх «сестер» із напівпричепами–термобудками. Однак термобудка цієї автівки насправді була лише своєрідною маскувальною «оболонкою» для... потаємної цистерни. Останню виготовили спеціально для підпільного перевезення спиртової продукції. Адже цистерна займала фактично всю корисну площу і кріпилася за допомогою окремих пристосувань.

Твої–мої гроші

Твої–мої гроші

Цей кримінальний прийом давно вже став класикою жанру. На шляху пішохода злочинці підкидають гаманець із невеликою сумою грошей. Коли ж людина його піднімає, то раптом з’являється справжній власник, перевіряє вміст і заявляє, що насправді сума в ньому була значно більшою. Здавалося, прийом настільки широко відомий, що на ньому вже ніхто й не попадається. І все ж знаходяться простаки, які відразу «влітають» на чималі суми.

Всі статті рубрики