Рятуйте від Гепи!

08.08.2008

Депутат Московської райради Харкова Олег Медведєв, на якого напали два роки тому й порізали ніс, вуха та сідниці, відкрито виступив проти скандально відомого секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса, відомого у кримінальних колах на прізвисько «Гепа». Пан Медведєв написав відкритого листа на ім’я перших осіб держави — Президента Віктора Ющенка, Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко, спікера Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Раїси Богатирьової, Генпрокурора Олександра Медведька та глави МВС Юрія Луценка.

Як повідомляє сайт «Україна кримінальна», у листі «регіонал» виклав історію власних поневірянь: після розбійного нападу він тривалий час лікувався за кордоном, потім його провокували помститися Кернесу, а сам секретар міськради звинуватив Медведєва у замаху на його, Кернесове, життя. Тож порізаний депутат просить керівників держави й силових структур «розібратися у ситуації та на законних підставах припинити злочинну діяльність керівників Харкова». Як повідомляє «Газета по–харківськи», депутат не коментує справу, доки триває слідство.

Слід відзначити, що наразі пан Кернес проходить у справі щодо нападу на Медведєва в статусі свідка, але за будь–якої можливості намагається уникнути спілкування зі слідчими. Неофіційні джерела зазначають, що порізані вуха, ніс та сідниці — це розправа за наказом окремих керманичів міста через постачання неякісних наркотиків. Лист Медведєва важливий ще й тому, що до недавнього часу і мер Харкова Михайло Добкін, і його секретар Кернес постійно стверджували, що постраждалий депутат насправді до Гепи жодних претензій не має, бо із заявами до правоохоронців не звертався.