Уряд звів ціни в «мінус»

Уряд звів ціни в «мінус»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дефляція в Україні, за даними Державного комітету статистики, в липні становила 0,5%. Говорячи простою мовою, це означає, що в цілому по країні в липні загальний рівень цін дещо знизився — на піввідсотка. Ще на початку року Тимошенко просила дати їй шість–сім місяців, щоб приборкати інфляцію.
«Якщо хтось розповідатиме, що це стандартні дефляційні місяці (літні місяці), то я тримаю в руках за останні 10 років показники за липень. І можу сказати, що ми дали один з якнайкращих показників за всі періоди — саме в липні», — заявила Прем’єр на засіданні уряду в середу, наголосивши, що торік інфляція в липні становила 1,4 відсотка. Тимошенко відзначила, що дефляційні показники відзначено у більшості регіонів, а в Севастополі ціни взагалі знизилися більше, ніж на два відсотки!
Голова уряду переконана, що на сьогодні немає об’єктивних причин для інфляції в Україні. Тому вражаюча різниця у показниках пояснюється винятково суб’єктивними чинниками, головний з яких, вважає очільниця уряду, — недбале виконання обласними адміністраціями власних обов’язків. Серед областей, які в липні зіпсували загальну інфляційну картину, Прем’єр назвала Хмельницьку, Чернігівську, Житомирську та Київську і пообіцяла «подати документи на відставку» тих голів областей, які у серпні знову допустять «місцеву інфляцію» на тлі загальної дефляції.
Але успіхи останніх місяців у подоланні зростання цін — не привід заспокоюватися. І в уряді це розуміють. Адже економіка України є часткою світової економічної системи, а отже, на неї впливають світові тенденції. Хоча в Україні інфляція за останні два місяці цього року нижча, ніж у США, Росії та більшості країн СНД, вона поки що лишається відчутною. Чому?

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дід онуки Президента, але не Ющенко

Дід онуки Президента, але не Ющенко

Високопосадовий податківець, якого днями впіймали на хабарництві, виявився колишнім сватом Президента. «УМ» уже повідомляла про те, що працівники антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України і Генеральної прокуратури затримали під час одержання хабара в сумі 20 тисяч доларів начальника Департаменту контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації. У відповідному міліцейському зведенні прізвища затриманого вказано не було — лише посада. Але на сайті ДПАУ зазначається, що «алкогольно–тютюновий» департамент податкової очолює Гончар Ігор Михайлович. За інформацією інтернет–видання «Українська правда», це батько того самого Михайла Гончара, який протягом тривалого часу був цивільним чоловіком доньки Віктора Ющенка, Віталіни. І від якого вона народила першу онуку нинішнього Президента — Ярину–Домініку.

Всі статті рубрики