Запоріжжя знову стане ментовським?

Запоріжжя знову стане ментовським?

Тривалий час запорізький край неофіційно вважався «ментовським»: навіть у криваві 90–ті роки тут практично не було бандитських розборок, ситуацію повністю контролювала міліція. Натомість, в останні роки все змінилося, тож нині за рівнем злочинності Запоріжжя впевнено посідає ганебну першість. Цей факт змушений був визнати й міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час робочого візиту до Запоріжжя на початку цього тижня. Втім правоохоронці все ж таки збираються повернути жорсткий контроль над криміногенною ситуацією в непростому регіоні. Першою «ластівкою» на цьо­му шляху стала зміна безпорадного керівництва обласної міліції та реорганізація УМВС області у Главк.

Конопляний «скелет» у шафі

Конопляний «скелет» у шафі

Співробітників міліції, уповноважених перевіряти дотримання паспортного режиму іноземцями, 23–річний громадянин Тунісу, котрий мешкав у Полтаві з 2006 року, зустрів, як кажуть, із розпростертими обіймами. Сам запросив до квартири, без зволікань показав і «аусвайс»... Однак від пильних очей правоохоронців не сховалося й те, чого згаданий гість України волів би не показувати. У звичайній шафі для одягу іноземець облаштував таку собі міні–теплицю для вирощування наркосировини. Там стояв горщик для квітів, у якому зеленіли ... коноплі!

«Бориспіль» кримінальний

«Бориспіль» кримінальний

Про це «УМ» повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС. Так, лише з початку року в міжнародному аеропорту «Бориспіль» зареєстровано 141 (!) крадіжку особистого майна громадян. На Богомольця, 10 переглянули статистику крадіжок з валіз пасажирів протягом 2005–2007 років і вхопилися за голову: кількість викрадених особистих речей зросла майже в чотири рази. І це лише згідно з тими повідомленнями про злочини, за якими порушено кримінальні справи. Реальний стан справ значно гірший: аеропорт «Бориспіль» здавна має славу «поглинача» цифрової техніки та дорогоцінних речей з валіз відпочивальників. Адже, за даними Генпрокуратури, лише до найбільших авіаперевізників у 2007 році надійшло більше 11 тисяч звернень пасажирів про відшкодування збитків від розкрадання багажу та майже 2 тисячі — цього року.

Всі статті рубрики