НОВИНИ ПЛЮС

06.08.2008

Аграрна політика Тимошенко

Учора в ході розширеної наради в уряді з питань розвитку агропромислового комплексу Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко доручила Міністерству аграрної політики за узгодженням із зернотрейдерами встановити мінімальну закупівельну ціну на зерно і спростити порядок відшкодування ПДВ при закупівлі зерна безпосередньо у сільгоспвиробників. Також у своєму виступі Тимошенко заявила. що ініціює розробку системи довгострокового кредитування сільського господарства, адже «кредитування під збір урожаю і під посівну — це не кредитування, це знущання, яке виснажує господарство і не дає йому можливості нормально розвиватися». Крім іншого, глава уряду доручила Держкомітету із земельних ресурсів спростити процедуру реєстрації оренди землі. Інші відповідні органи мають протягом місяця розробити план оздоровлення та санації державної акціонерної компанії «Хліб України».

Тягнибок заявляє, що його партія допоможе боротися з наслідками повені

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» «бере під свою опіку соціально незахищених мешканців міст і сіл, які найбільше постраждали від повені». Таке твердження міститься в заяві, поширеній прес–службою партії Олега Тягнибока. «Ми також допомагатимемо відновлювати соціальні будівлі — дитячі садочки, сільські лікарні та школи, які постраждали від повені і потребують нагальної допомоги», — йдеться в заяві націоналістів. ВО «Свобода» своїм коштом закуповуватиме необхідні для відновлення пошкоджених будинків цеглу, цемент та лісоматеріали, насоси, якими можна буде відкачувати воду з затоплених осель і підвалів, калорифери, щоби осушувати стіни. Добровольців, які долучаться до нас, забезпечимо необхідним одягом та харчами й надамо їм матеріальну компенсацію.

«Запрошуємо всіх, хто хоче стати пліч–о–пліч з нами та допомогти потерпілим від повені українцям, зголошуватися за телефоном 8–067–314–59–90», — ідеться у відозві ВО «Свобода».