НОВИНИ ПЛЮС

02.08.2008

Уряд оголосив догану «губернатору»

Кабмін оголосив догану голові Херсонської обласної державної адміністрації Борису Сіленкову. Згідно з відповідним розпорядженням, підписаним Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко, догану оголошено за «грубе порушення законодавства, яке виявилося в призначенні заступником голови Херсонської облдержадміністрації Олега Довбиша без погодження з Кабінетом Міністрів».

Юлю не схвалюють, але обирають?

Більше половини — 55,1% — громадян не схвалюють дії Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко. Про це свідчать дані опитування громадської думки, представлені на прес–конференції в Києві генеральним директором ТОВ «ФОМ–Україна» Олександром Бухаловим. В опитуванні, яке проводилося з 12 по 25 липня 2008 року, взяли участь дві тисячі респондентів у 160 населених пунктах України. Статистична похибка не перевищує 2,2%. Схвально оцінили роботу Тимошенко на посаді Прем’єра 36% опитаних.

Водночас якби президентські вибори відбулися найближчої неділі в один тур, то перемогла б у нинішній Юлія Тимошенко, набравши 23,7%. На другому місці опинився б лідер Партії регіонів Віктор Янукович із 20,5%, на третьому – чинний глава держави Віктор Ющенко (7,3%). Якби вибори проходили в два тури, то при виході в другий Тимошенко і Януковича перемогла б дама (34% проти 31% у Януковича). За умови виходу в другий тур Ющенка і Януковича чинний глава держави набрав би 18%, а його опонент — 32%. У разі суперництва в другому турі між Ющенком і Тимошенко нинішня Прем’єрка здобула б на 23% більше, ніж Президент.

«Тимошенківців» просять розібратися з депутатом–хуліганом

Тернопільські обласні організації партій «Народний cоюз «Наша Україна», «Єдиний центр» та Української народної партії пропонують керівництву обласного осередку Блоку Тимошенко позбавити повноважень депутата Тернопільської облради від БЮТ, який 28 липня у стані сп’яніння погрожував співробітникам готелю «Глобус+» автоматом. Місцеві організації НСНУ, УНП та «ЄЦ» вважають, що такі дії повинні розцінюватися як хуліганство і тому депутата необхідно притягнути до відповідальності, адже цей вчинок ображає честь і гідність мешканців нашого краю і лягає темною плямою на весь депутатський корпус Тернопільської облради».