Усім спасибі, а де Янукович?

02.08.2008

Хоч Юлія Тимошенко і вдячна народним депутатам за те, що підтримали ініціативу БЮТ і зібралися на позачергову сесію, але не обійшлося й без прикрощів. В ефірі «5–го каналу» Прем’єр–міністр висловила розчарування із приводу того, що в четвер Верховна Рада так і не ухвалила інші зміни до бюджету, які не стосуються ліквідації наслідків повені в постраждалих регіонах. Нагадаємо, Кабмін наполягав на тому, щоб, якщо вже все одно перервали відпустку, депутати заодно ухвалили й урядовий законопроект із повним обсягом змін до бюджету, який провалили на минулій, плановій сесії. Натомість парламентські сили, окрім, звісно, Блоку Тимошенко, виступали проти того, щоб «під шумок» протягувати невдосконалений проект.

Висловивши сподівання, що зміни до бюджету–2008 таки будуть ухвалені восени, Тимошенко подякувала депутатам від БЮТ, «НУНС» і КПУ, фракції яких майже в повному складі взяли участь у позачерговому засіданні ВР. Але й підкреслила, що з інших сил «не пришли на засідання, мабуть, ті, хто не зміг, зокрема й лідери деяких фракцій». Оскільки й Литвин, і Симоненко, і В’ячеслав та Іван Кириленки в засіданні брали якнайактивнішу участь, нескладно вирахувати, що Юлія Володимирівна мала на увазі голову Партії регіонів Віктора Януковича.

Сьогодні Кабмін на своєму позачерговому засіданні збирається продовжити започатковану парламентом у четвер добру справу і, у зв’язку з внесеними змінами до бюджету, збільшити авансові платежі компенсацій сім’ям, які постраждали від стихії в західних регіонах України. Тепер найменша авансова компенсація становитиме п’ять тисяч гривень, найбільша — 50 тисяч. Як зазначила Прем’єр–міністр, з огляду на ситуацію, у відпустку вона поки не збирається — «будемо долати наслідки стихії». От би ще з відпустки вийшли міністри екології, фінансів та соціальної політики, які тоді, коли їхні відомства терміново повинні реагувати на катастрофу, продовжують насолоджуватися «канікулами»...