ТЕНІСНА МОЗАЇКА

02.08.2008

Сестри Бондаренко взяли курс на Афіни

Післязавтра українська жіноча збірна з тенісу вилітає до олімпійського Пекіна. На Олімпіаді–2008 жіноча команда України представлена максимально можливим складом — чотири в одиночному розряді та два дуети. Честь синьо–жовтого прапора захищатимуть Олена й Катерина Бондаренко, Тетяна Перебийніс та Марія Коритцева.

Позавчора Катерина Бондаренко, її мама й тренер Наталія Бондаренко та перший віце–президент ФТУ Герман Беньямінов дали останню прес–конференцію перед від­льотом. За словами Наталі Бондаренко, в Олени, нашої найкращої тенісистки, зараз триває період відновлення з великою кількістю процедур — перша ракетка України 1 липня перенесла операцію на меніску й вийшла на корт лише тиждень тому; коліно ще турбує. Не в найкращому стані й Катя — болить стопа, але, каже Бондаренко–молодша, «за кілька днів усе буде добре».

Пан Беньямінов вважає фаворитом парного розряду дует американок Уїльямс, утім, за його словами, «кожна пара може виграти турнір, і в одиночному розряді — так само. Багато що залежатиме від жеребкування».

Жереб буде кинуто 9 серпня, а вже 10–го — стартують змагання (64 учасниці в одиночному розряді і 32 дуети — в парному).

Шарапова знялася з Олімпіади

Третя ракетка світу Марія Шарапова повідомила на своєму офіційному сайті, що її виступ на Олімпіаді в Пекіні неможливий. Причиною відмови титулована росіянка назвала травму плеча (через це Марія знялася з турніру в Монреалі після другого кола).

Для керівників російського тенісу заява Шарапової, яка перебуває у США, стала цілковитою несподіванкою. Президент ФТР Шаміль Тарпіщев учора ввечері намагався зв’язатися з найсильнішою тенісисткою Росії по телефону.

Поразки перших ракеток

На турнірі серії WTA в Монреалі (призові — 1,34 млн. доларів) перша ракетка світу, сербка Ана Іванович, програла в матчі третього кола 17–річній Тамірі Пажек з Австрії — 2:6, 6:1, 2:6. Лідерка світового рейтингу поскаржилася на біль у великому пальці. Якщо інша сербка, Єлена Янкович, на цих змаганнях дійде до фіналу, саме вона очолить топ–список WTA, а Іванович опуститься на третю сходинку.

* * *

На чоловічому «Мастерсі» в Цинциннаті в третьому колі вибув із боротьби лідер рейтингу АТР Роже Федерер. Знаменитий швейцарець склав зброю перед хорватським гігантом Іво Карловичем — 6:7, 6:4, 6:7.