ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сергій Демидюк: Браслет з іконками, який привезла дружина з Чорногорського монастиря, нагадує, що не можна досягати мети будь–якою ціною

Сергій Демидюк: Браслет з іконками, який привезла дружина з Чорногорського монастиря, нагадує, що не можна досягати мети будь–якою ціною

За тиждень у столиці Китаю стартує головна спортивна подія чотириріччя — ХХІХ літні Олімпійські ігри. Українська збірна вирушає до Пекіна представницькою делегацією з 250 спортсменів, найбільшу частину в якій (73 персони) складають легкоатлети. Минулої неділі на столичному майдані Незалежності любителі спорту в урочистій обстановці провели своїх кумирів на Олімпіаду. Однією з головних дійових осіб того вечора був бар’єрист Сергій Демидюк — саме він від імені олімпійців прийняв «на доріжку» ікону, рушник і національний прапор. Демидюка для цієї місії обрали небезпідставно, адже 26–річний легкоатлет є однією з наших надій на успішний виступ у Пекіні.

Свої перші кроки в спорті Сергій робив у Сімферополі. У 1999 році переїхав до Києва, вступивши до Республіканського вищого училища фізичної культури. У столиці спочатку тренувався під керівництвом Анатолія Варди, а коли той поїхав працювати в Саудівську Аравію, перейшов під крило Володимира Федорця, котрий саме повернувся з роботи в Катарі й Арабських Еміратах.

За дев’ять років Демидюк пройшов шлях від нікому не відомого юніора до фіналіста й призера найпрестижніших змагань. Нерідко в спринтерському бігу на 110 м із бар’єрами він виступає єдиним білим у компанії темношкірих колег, що вже не може не викликати поваги. Чотири роки тому в Афінах Сергій уже познайомився з Олімпійськими іграми. Тепер же, взявши той досвід на озброєння, їде до Китаю із зовсім іншим настроєм. Напередодні пекінської Олімпіади знаний легкоатлет дав інтерв’ю «УМ».

«Валіза без ручки» стоятиме в Лондоні

«Валіза без ручки» стоятиме в Лондоні

Нещодавно Андрія Шевченка назвали найгіршим форвардом в англійській прем’єр–лізі за останні десять років. Такий невтішний вердикт щодо нападника національної збірної України, володаря «Золотого м’яча–2004», виніс британський таблоїд «Сан». Газета склала список гравців, які не виправдали надій і не окупили вкладених у них грошей. Першим серед таких став Шева: два роки тому він перейшов із «Мілана» до «Челсі» за 30,8 млн. фунтів, провів у чемпіонаті Англії 49 матчів і забив усього дев’ять голів.

Всі статті рубрики