ХРОНІКА

01.08.2008

Теніс

На турнірі серії WTA у Стокгольмі українка Марія Коритцева вибула зі змагань одиночного розряду в другому колі, поступившись полячці Агнешці Радванській (перший номер посіву) майже без боротьби — 1:6, 1:6.

На представницьких змаганнях у Монреалі пара Цинк/Савчук (Угорщина/Україна) не вийшла на матч другого раунду проти дуету Пешке/Стаббс (Німеччина/Австралія, 2) через травму угорської тенісистки (болі в лівому плечі).

На цьому ж турнірі через травму правої руки припинила виступи росіянка Марія Шарапова (третій номер посіву), яка досить легко подолала два стартові раунди в «одиночці» . Є загроза, що Марія не зіграє й на Олімпіаді.

Баскетбол

На чемпіонаті Європи серед юніорів (U–18) у Греції збірна України наразі здобула лише одну перемогу. В першому кваліфікаційному раунді наші хлопці почали з поразок російським (64:86) і французьким (50:70) ровесникам, а перемогли німців — 76:53 (Андрій Лебединцев — 19 очок і 12 підбирань). Завдяки цьому успіху Україна зберегла місце в дивізіоні А й вийшла до другого групового раунду. Там наші юніори вже встигли поступитися командам Латвії (54:86) і Хорватії (76:88). Аби піднятися з шостого, останнього, місця в групі F на один щабель угору, вчора ввечері «синьо–жовті» мали перемагати турків.

* * *

Юніорська жіноча збірна України посіла 11–те місце на чемпіонаті Європи, що проходив у Словаччині. В останньому матчі підопічні Феодори Кочергіної перемогли команду Болгарії (72:60), але перед тим зазнали чотири поразки поспіль. Золоті медалі здобула збірна Литви, яка у фіналі обіграла Росію — 63:57. А наша Ольга Мазніченко стала на чемпіонаті найрезультативнішою, набираючи в середньому за матч 21,9 очка. Також вона стала кращою за точністю триочкових і штрафних кидків (63,2% та 84,8% відповідно).

* * *

Новобранцем БК «Київ» став американський плеймейкер Джеймс «Скуні» Пенн, відомий вдалими виступами за сербську «Црвену звезду» й турецький «Ефес Пілсен».

А на посаду головного тренера БК «Дніпро» призначили американського фахівця Боба Доневальда. Раніше він працював асистентом тренера в команді університету Мічигана, перебував у таборах клубів НБА «Нью–Джерсі» , «Шарлотт» , «Клівленд» (тут працював персонально з Леброном Джеймсом), Англії та Бразилії.