Шустер тікає від «Свободи»

30.07.2008
Шустер тікає від «Свободи»

Савік Шустер.

Частина співробітників компанії «Пірат Продакшн» (виробник програми «Свобода Савіка Шустера», «Великі українці», «Ключовий момент», «Картата потата» і «Бійцівський клуб») подали або мають намір подати заяви про звільнення за власним бажанням. Про це повідомило інтернет–видання «Телекритика». Чутки про звільнення редакторської групи підтвердив шеф–редактор «Свободи» Володимир Долін. Причину він назвав таку: програму відтепер вироблятиме інший продакшн. Водночас сам Шустер відмовляється від коментарів про звільнення з каналу, посилаючись на перебування за кордоном.

Усе ж, як повідомляють окремі джерела, свою заяву про звільнення Савік таки зареєстрував ще минулого тижня. «Це власні амбіції Савіка та його небажання бути залежним від будь–чиєї чужої волі, — коментує «УМ» ситуацію на каналі телекритик Отар Довженко. — Він вважає себе самостійним гравцем на українському телеринку. Крім того, це конфлікт із Ганною Безлюдною, яка весь час обмежувала свободу Савіка та втручалась у його роботу».

Тим часом з’явилась інформація, що в новому сезоні «Савік Шустер студіос» вироблятиме велике суспільно–політичне ток–шоу із Шустером, а також інші телепрограми. І не виключено, що головним замовником стане ТРК «Україна». «Наскільки мені відомо, було дві реальні пропозиції — від студії «1+1» та ТРК «Україна». А також одна нереальна — від «5–го каналу», — ділиться інформацією Отар. — За моїми прогнозами, Савік обере ТРК «Україна».