Бачили б очі...

Бачили б очі...

У кефірі, сирках та десертах багато консервантів, у бананах, динях та кавунах — нітратів, у соках та цукатах — штучні барвники. А в цукерках — трансізомери ненасичених жирних кислот. До таких невтішних результатів дійшли експерти Держспоживстандарту, перевіривши необов’язкову для сертифікації продукцію. Вважається, що споживач може сам обрати продукцію, яка йому більше до душі. «Проте він може оцінити продукт лише за кольором та смаком. А наявність важких металів, трансізомерів чи мікробіологічних невідповідностей на смак визначити неможливо», — констатує заступник головного директора «Укрметртестстандарту» Віктор Ример. Загалом же 80 відсотків перевіреної Держспоживстандартом продукції не відповідає вимогам якості.

Бо так і помремо вічно перспективними...

Бо так і помремо вічно перспективними...

Українські аграрії з кожним днем усе пильніше дивляться в бік Заходу та думають про СОТ. Майже півроку експерти обіцяють їм нечувані прибутки завдяки вільному експорту своїх товарів на багатий європейський ринок. Утім солодкі сподівання поки що не переросли в матеріальні блага, а скептики навіть починають сумніватися, чи ця організація буде корисною для українського селянина.

Всі статті рубрики