АФІША

25.07.2008
КІНО

«Секретні матеріали: я хочу вірити» (США, Канада)

Режисер Кріс Картер, у ролях Девід Духовни, Джилліан Андерсон, Біллі Конноллі, Аманда Піт, Каллум Кіт Ренні

Жанр повнометражного кіно X–files–2 не зраджує жанру популярного телесеріалу — містичний трилер. Агенти Фокс Малдер і Дана Скаллі знову об’єднаються над виконанням чергового завдання, от тільки якого — величезна таємниця, яку автори фільму суворо охороняють до прем’єри. А фраза «Я хочу вірити» в назві фільму — це з постера Малдера в його офісі у ФБР. Режисер Кріс Картер, він же автор серіалу, запевняє, що якщо ви навіть не бачили жодної серії телесеріалу «Секретні матеріали», вам усе одно вдасться осягнути і тему, й ідею картини.

 

«Забавні ігри» (США, Великобританія)

Режисер Міхаель Ханеке, у ролях Наомі Уотс, Тім Рот, Майкл Пітт, Брейді Корбет

Для тих, хто не помічає насильства в житті, буде шоком побачити його стільки на екрані — в концентрованому вигляді, адже «насильство через призму мас–медіа» — це улюблена тема культового австрійського режисера Міхаеля Ханеке («Піаністка», «Час вовків», «Приховане», «Код невідомий»). Цей провокаційний трилер про сім’ю, яка, приїхавши в заміський будинок, втратила спокій і надію дожити до ранку, впустивши в дім двох молодих садистів — авторімейк Ханеке на свій однойменний фільм 1997 року, який став сенсацією Каннського фестивалю. Відомий кінокритик Андрій Плахов назвав картину найбільш шокуючим фільмом Європи, а демонстратори попереджають: фільм не рекомендовано для перегляду особам до 18 років.

 

ФЕСТИВАЛІ

Етнофестиваль «Підкамінь–2008»

Виступають гурти «Атмасфера», «ТаРута», «Кораллі», «Русичі», «Юркеш», «Чоботи з бугая», «Бурдон», «Сонцекльош», «Дримба­ДаДзига», «ВВ ‘ Ле гранд оркестра», «Вертеп», «Дивні», «Вій», «Мертвий Півень».

У програмі також вогняні шоу, лицарські турніри, дегустація місцевих страв, велосипедні мандрівки давніми замками та мальовничими ландшафтами, козацькі забави, військово–спортивні змагання, галерея традиційних та нетрадиційних ремесел, курси скелелазання, літературний майданчик від кав’ярні «Кабінет» (куратори: Юрко Іздрик та Юрко Кучерявий), майстер–класи, розваги для дітей на майданчику Baby open garden, концертні програми від народних колективів...

25—27 липня, с. Підкамінь Бродівського району Львівської області

 

ВИСТАВКИ

Тетяна Кисельова. «Ширма: два в одному»

Галерея «Триптих», з 24 липня

 

Георгій Меліхов. Живопис

Виставка присвячена 100–річчю з дня народження художника, який у «хрестоматійній пам’яті» залишиться як автор картини «Молодий Т. Г. Шевченко в майстерні К. П.  Брюллова» (1947) та серії рисунків часів другої світової війни. На виставці також представлені портрети, пейзажі, натюрморти.

Національний художній музей України, з 25 липня до 7 серпня

 

КОНЦЕРТИ

Маркус Міллер

Він — один із найзатребуваніших концертних і сесійних басистів, чудовий джазмен, композитор, аранжувальник, продюсер. На його рахунку — музика до фільмів Low Down Dirty Shame з Кіненом Айворі Уейенсом, Boomerang з Едді Мерфі, Above the Rim і Siesta. Він має «Греммі» 1991 року за найкращу ритм–енд–блюзову композицію Рower of lovelowe power, написану в співавторстві, і «Греммі» за інструментальний альбом Tales (1995).

28 липня, Міжнародний центр культури і мистецтв, 19.00

Квитки від 230 до 750 грн.