НОВИНИ ПЛЮС

23.07.2008

«Газпромівець» обговорив у Києві ціну на газ–2009

Учора в Україні з робочим візитом перебував голова «Газпрому» Олексій Міллер. Він зустрівся з Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко. Під час зустрічі йшлося про ціну на російський газ у 2009 році, поставки газу до Європи, закачування газу до підземних газосховищ.

Президент знову зупинив приватизацію Тимошенко

Президент Віктор Ющенко повторно зупинив дію розпорядження уряду, що визначає перелік дер­жавних підприємств, частки яких підлягають підготовці до продажу в 2008 році. Йдеться про пакети «Дніпроенерго», «Донбасенерго», «Західенерго», «Державна енергогенеруюча компанії «Центренерго»; а також підприємства «Турбоатом», Феодосійської суднобудівної компанії «Море», Науково–дослідного інституту електромеханічних приладів, Криворізького гірничо–збагачувального комбінату.

Крім того, Ющенко зупинив розпорядження уряду про порядок проведення у 2008 році земельних аукціонів. Президент визнав такими, що втратили чинність, власні укази від квітня 2008 року, які стосувалися тих же питань. Він змінив в указах мотивацію і повторно направив нові подання до Конституційного Суду.

Громадянство Жванії

Подільський районний суд Києва залишив без задоволення скаргу народного депутата від «НУНС» Давида Жванії на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи за фактом підробки і використання свідомо підроблених документів, на основі яких Жванії було видане свідоцтво про громадянство України. Таким чином, матеріали будуть спрямовані в ГПУ на подальше розслідування кримінальної справи, повідомляє «Інтерфакс–Україна». Жванія має намір оскаржити рішення Подільського суду.