«Партизани» з адмінресурсом

18.07.2008

«Єдиний центр» — це «партизанський загін» у складі своєї фракції. Так депутатську групу «ЄЦ» назвала позавчора на прес–конференції у Полтаві народний депутат від блоку «Наша Україна — Народна самооборона» Ольга Герасим’юк. «Бо ж саме та група розбалансовує голосування фракції «НУНС», — зазначила пані Ольга. — На засіданнях фракції ми спочатку обговорюємо той чи інший законопроект, сперечаємося, а потім більшістю ухвалюємо рішення. Але коли доходить до голосування в сесійній залі, «єдиноцентристи» просто витягують свої картки і виходять. Спостерігаєш за цим і обурюєшся».

А найголовніше, за словами Герасим’юк, те, що така позиція «Єдиного центру» «обурює наших виборців». «Зараз зустрічаюся з ними на рідній Полтавщині, то ще від жодної людини не чула схвалення того, що витворяють згадані колеги, — розповіла депутатка. — Так само не подобається людям і публічна полеміка між секретаріатом Президента та Кабміном».

Непереконливими видалися фаховій журналістці, яка добре знає телевізійну кухню, і пояснення очільників «ЄЦ» стосовно «легітимності» трансляції з’їзду їх­ньої партії в прямому ефірі Першого Національного каналу тільки на тій підставі, що «картинку» проплатили. Герасим’юк назвала цю трансляцію «прикладом брутального використання адмінресурсу». «Судіть самі: про трансляцію з’їзду маловідомої партії державний телеканал не повідомляв ні заздалегідь, ні в день його проведення. До того ж в останній момент з’їзд перенесли з ранкових на вечірні години, — нагадує пані Ольга. — Тобто саме на той час, коли , скажімо, в наших селах, де зазвичай працюють лише дві телевізійні «кнопки», у вихідний день чекали передач, які зазначені в програмі, а не чергового політичного шоу. Тож коли так вільно розпоряджаються державним майном, інформаційним простором і так ставляться до людей — це досить показово».