Гора єднання регіонів

18.07.2008
Гора єднання регіонів

Віктор Ющенко під час сходження на Говерлу в 2004 році.

Цими днями глава держави перебуває з робочою поїздкою у Закарпатській та Івано–Франківській областях. Учора Віктор Ющенко взяв участь у церемонії вручення державних нагород матерям–героїням та ключів від будинків, придбаних для багатодітних родин у селі Широке Виноградівського району Закарпаття, а також у відкритті дитячого будинку сімейного типу. У благодійних заходах також взяли участь секретар Ради нацбезпеки Раїса Богатирьова та найбагатша людина в Україні, депутат–олігарх із Партії регіонів Рінат Ахметов.

А сьогодні о 9:30 ранку почнеться сходження на найвищу вершину країни — гору Говерла. Віктор Ющенко традиційно присвячує підкорення піку України 16 липня — дню прийняття Декларації про державний суверенітет, але цього разу похід трохи змістився в часі. Компанію Президентові складуть представники громадських організацій, народні депутати, а також — уперше — голови обласних держадміністрацій. Нинішній підйом, знову–таки вперше, здійснять з боку Закарпаття, а спускатимуться в бік Івано–Франківщини.

Як розповіла прес–секретар глави держави Ірина Ванникова, Ющенко, перебуваючи в чудовій формі, зійде на гору за будь–якої погоди. На Говерлі буде піднято державний прапор України, встановлено й освячено тризуб, закладено капсулу із землею з усіх регіонів України, «з місць звитяг українського духу і зброї». Президент переконаний, що ця акція має символізувати об’єднання всіх українських земель.